Κάλεσμα αλληλεγγύης του Ιεραποστολικού Συνδέσμου

[ εικόνα άρθρου ]

Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Ιεραποστολικός μας Σύνδεσμος από το 1990 στηρίζει τις επάλξεις της Εξωτερικής Ιεραποστολής σε 35 κράτη ανά την υφήλιο. Δηλαδή το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοανθρωπιστικό έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων. Την τελευταία όμως πενταετία και καθώς τα μαύρα σύννεφα της κρίσης σκέπαζαν την πατρίδα μας, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και στην Εσωτερική Ιεραποστολή. Έτσι από το 2010 δημιουργήθηκε μια Κιβωτός αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους ενδεείς και ταλανισμένους συνανθρώπους μας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου και η έδρα του Σωματείου.
Η σκέψη ήταν απλή: δεν πρέπει επιδεικνύοντας πνευματική πρεσβυωπία και προσηλωμένοι στους ευρισκόμενους στα πέρατα της Οικουμένης νεοφωτίστους αδελφούς μας, να παραβλέψουμε τις ανάγκες των εμπερίστατων που δίπλα μας πονούν και υποφέρουν.

Την πενταετία αυτή με τη συνδρομή πολλών επωνύμων και ανωνύμων δωρητών μας συντελέστηκε ένα μικρό θαύμα, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας βρήκαν στον Σύνδεσμό μας ανακούφιση, παρηγοριά και χείρα βοηθείας στην απελπισία που η ζοφερή οικονομική τους κατάσταση τους οδήγησε. Όλο αυτό το διάστημα διανεμήθηκαν συνολικά 10 τόνοι ελαιολάδου, 2.500 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και 500 δέματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ παράλληλα για 200 άτομα αγοράστηκε φαρμακευτικό υλικό και πολλοί δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας στηρίχθηκαν οικονομικά, ώστε να μη διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότησή των οικιών τους. Δόθηκαν, επίσης, οικονομικές ενισχύσεις στα συσσίτια των Ενοριών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο διανεμήθηκαν δεκάδες τόνοι καυσοξύλων σε οικογένειες πολυτέκνων.
 

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η παραπάνω έκθεση των πεπραγμένων στον τομέα της Εσωτερικής Ιεραποστολής, παρουσιάζεται όχι με διάθεση αυτοπροβολής και διαφήμισης, αλλά για να λειτουργήσει ως κάλεσμα και παρότρυνση προς όλους μας, να μην αποκάμουμε και να μην παραιτηθούμε απ' την προσφορά αγάπης και τα έργα διακονίας προς τους αδελφούς μας που μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Σας καλούμε όλους να γίνετε κρίκος στην αλυσίδα της αγάπης, να συνδράμετε με όποιον τρόπο -υλικό ή οικονομικό- και σε όποιο βαθμό δύναται ο καθένας, ώστε να μην αφήσουμε να κυλά το δάκρυ της απόγνωσης και της μοναξιάς σε κανένα συνάνθρωπό μας, να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς τον άρτο τον επιούσιο.
Ας μην ξεχνάμε πως όταν κάποιος απλώνει το χέρι και με λαχτάρα προσμένει να ανοίξει η καρδιά μας, ο Χριστός είναι εν ετέρα μορφή.

 

Καλούμε όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμό μας στο τηλέφωνο 2310602602.

 

To Διοικητικό Συμβούλιο

 


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Follow us ierapostoloi on FB +ierapostolos ierapostoloi on YTΟρθόδοξη Χριστιανοσύνη..com. Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο