Εκδήλωση αφιέρωμα στο Θείον Πάθος από τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

[ εικόνα άρθρου ]

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Το Θείον Πάθος», την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο Δήμος Παύλου Μελά, ένα μουσικοαφηγηματικό οδοιπορικό στο Πάθος και τη Θυσία του Θεανθρώπου με επιλεγμένους ύμνους από τις ακολουθίες του Νυμφίου, των Παθών και της Αναστάσεως.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά και με συγκίνηση και κατάνυξη παρακολούθησε και καταχειροκρότησε τον Βυζαντινό Χορό Ηδύμελον, που υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του χοράρχη κ. Ιωάννη Τσάμη, απέδωσαν αριστοτεχνικά τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.  

Ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου κ. Δημήτριος Ασλανίδης συνεχάρη τα μέλη του Βυζαντινού Χορού Ηδύμελον και τους λοιπούς συντελεστές, ιδιαιτέρως δε εξήρε και επαίνεσε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ιωσηφίδη, ο οποίος συμμετείχε αποδίδοντας εξαίσια το Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, το Άρατε πύλας και το Χριστός Ανέστη και κατασυγκίνησε τους παρισταμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Ορφανός, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η εκπρόσωπος του πρώην Υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαριάννα Αυγερινού-Τζιώγα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρουπόλεως Γεωργία Κωνσταντινίδου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτριος Αθάνατος, Αθανάσιος Λαζαρίδης, Στέφανος Βάρφης και Αθανάσιος Λαζαρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά Παντελής Αδαμούδης, Αβραάμ Κωτσίδης, Στέφανος Γιαννουλίδης, Ελένη Χαριζάνη, Κωνσταντίνος Στούπας και Σαράντης Καρβουνίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Παύλου Μελά Γεώργιος Ασλανίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά Πρόδρομος Δαμάσκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτριος Δεληγιάννης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ευκαρπίας Βασίλειος Ζαρδαβάς, ο ιδρυτής του κινήματος «Ελευθερία» Γεώργιος Σύρπης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Δημήτριος Σωτήρκος, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι. Συνδέσμου, καθώς επίσης μέλη, φίλοι του Σωματείου και δημότες του Δήμου Παύλου Μελά.

Με το πέρας της εκδήλωσης όλοι οι παριστάμενοι, βαθύτατα συγκινημένοι, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και συνεχάρησαν τους διοργανωτές.


                 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Follow us ierapostoloi on FB +ierapostolos ierapostoloi on YTΟρθόδοξη Χριστιανοσύνη..com. Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο