Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος»

[ εικόνα άρθρου ]

Σεβαστοί Πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και φίλοι του Ιεραποστολικού Συνδέσμου, γνωρίζουμε στην αγάπη σας ότι, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύνδεσμός μας ξεκινά τη λειτουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την επωνυμία «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος», το οποίο θα εδρεύει πλησίον της έδρας του Σωματείου μας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Καθώς η οικονομική κρίση διαιωνίζεται, έχοντας οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην ανεργία και στην ανέχεια, αισθανόμαστε αδήριτη την ανάγκη να αυξήσουμε την προσφορά και τις δράσεις Εσωτερικής Ιεραποστολής, στηρίζοντας αρκετές οικογένειες που σήμερα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Έτσι, παράλληλα με τη διανομή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και την πνευματική και ψυχολογική στήριξη ενδεών και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, «γεννήθηκε» η ιδέα της δημιουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα παρέχει δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη υψηλού επιπέδου σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σκοπός μας είναι να παράσχουμε ίσες ευκαιρίες γνώσης και μάθησης και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας σε παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και μαθητές με γονείς ανέργους, απόρους και ασθενούντες, με την ενισχυτική κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών. 

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτά πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα Γραφεία του Ι. Συνδέσμου. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται με ολιγομελή και κλειστά τμήματα σε κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας. Θα αφορούν τα αυξημένης δυσκολίας μαθήματα του Γυμνασίου και της Α  Λυκείου, καθώς και όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Β  καί Γ  Λυκείου.

Ευγνώμωνες ευχαριστίες οφείλουμε στην ευλογημένη ευεργέτιδα του Συνδέσμου μας κα Ελένη Κ. από τη Θεσσαλονίκη, η οποία, πληροφορούμενη την απόφασή μας αυτή, έσπευσε και κατέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την κάλυψη των δαπανών του πρώτου έτους λειτουργίας του.   

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


           

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Follow us ierapostoloi on FB +ierapostolos ierapostoloi on YT



Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη..com. Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο