Η εόρτια εκδήλωση και τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος»

[ εικόνα άρθρου ]

Την Κυριακή 24 Αυγούστου ε.ε. στα πλαίσια εορτασμού της μνήμης του Αγίου Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, προστάτου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως τελέστηκε Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Αρχιμ. Διονυσίου Πατσάνη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Ιεραπόστολο του Ζαΐρ π. Κοσμά Γρηγοριάτη, πνευματικό ιδρυτή του Ι. Συνδέσμου, για τους λοιπούς Ιεραποστόλους και τους ευεργέτες της Εξωτερικής Ιεραποστολής που ανεπαύθησαν εν Κυρίω.

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου ο Πρόεδρος του Ι. Συνδέσμου κ. Δημήτριος Ασλανίδης ευχαρίστησε τους Ιερείς, τα μέλη και τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ιερή αυτή Αποστολή της Εκκλησίας μας. Εόρτιο χαιρετισμό προς τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας απηύθυνε και ο π. Ερμόλαος Ιατρού, υπεύθυνος του Ιεραποστολικού Κλιμακίου του Μαλάουι, τονίζοντας τη σημασία του έργου της Ιεραποστολής, της διάδοσης του Ευαγγελίου της Αγάπης και του αγκαλιάσματος των πενήτων αδελφών μας «των εγγύς και των μακράν» στους κρίσιμους και αποκαλυπτικούς καιρούς μας.

Στο τέλος της εορτής τελέστηκαν από τους Ιερείς τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος», που από 1ης Σεπτεμβρίου λειτουργεί πλησίον της έδρας του Σωματείου μας, παρέχοντας σε εκατόν εικοσιπέντε (125) περίπου μαθητές δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη σε αυξημένης δυσκολίας μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου και σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας επιπέδου Lower και Proficiency. Στον αγιασμό παρέστη μεταξύ άλλων και η ευλογημένη ευεργέτιδα του Συνδέσμου μας κα Ελένη Κ., χάρη στην οποία καλύφθηκαν οι δαπάνες του πρώτου έτους λειτουργίας του.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με ολιγομελή και κλειστά τμήματα σε κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας. Η δράση αυτή εντάσσεται στο έργο της Εσωτερικής Ιεραποστολής, που εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει ο Σύνδεσμός μας, και αποτελεί πνοή ζωής για τις οικογένειες που σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς αποσκοπεί στην παροχή ίσων ευκαιριών γνώσης και μάθησης σε παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών και σε μαθητές με γονείς ανέργους, απόρους και ασθενούντες. 

 

Τo Διοικητικό Συμβούλιο


                 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Follow us ierapostoloi on FB +ierapostolos ierapostoloi on YTΟρθόδοξη Χριστιανοσύνη..com. Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο