Επιλογή Σελίδας

Επισιτισμός - Φιλανθρωπία

Από την ίδρυση του ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πραγματική βοήθεια τον ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων στα κράτη που δραστηριοποιείται.

Δεν αρκούμαστε μόνο σε προγράμματα επισιτισμού, αλλά με τη συνεργασία των υπευθύνων των Επισκοπών και Κλιμακίων και την αποστολή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μαθαίνουμε τους ανθρώπους, μέσα από διάφορα επαγγέλματα, από την καλλιέργεια της γης, τις φάρμες, την λειτουργία τεχνικών σχολών για τους νέους κ.λπ., να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

Παρέχουμε εργαλεία και γνώση για να μπορούν επιτέλους να είναι αυτοδύναμοι και ανεξάρτητοι από κάθε λογής βοήθεια. Όμως, μέχρι να φθάσουμε στη βελτίωση και αποκατάσταση της ζωής των ανθρώπων είναι ανάγκη η άμεση και διαρκής παροχή βοήθειας στις εξαθλιωμένες από την πείνα κοινωνίες. Όταν εκατομμύρια ψυχές στον κόσμο λιμοκτονούν και πεθαίνουν, χρέος μας είναι η εφαρμογή μακροχρόνιων προγραμμάτων επισιτισμού. Ακολουθούμε την Ευαγγελική ρήση: «Το δικό μας περίσσευμα πρέπει να καλύπτει το υστέρημα των άλλων» (Β΄ Κορ. 8,14).Στον τομέα του επισιτισμού και της φιλανθρωπίας πραγματοποιούμε μεγάλες αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, ειδών ένδυσης-υπόδησης και οικοσκευών για τη στήριξη των φτωχών και περιθωριοποιημένων κατοίκων των πόλεων και της υπαίθρου. Στηρίζουμε τη δημιουργία συσσιτίων αγάπης προς παροχή μαγειρεμένης τροφής σε ενδεείς και σε ιδρύματα (νοσοκομεία, λεπροκομεία, φυλακές, γηροκομεία, ορφανοτροφεία). Για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα φροντίζουμε την παροχή πρωινού γεύματος. Επίσης, διανέμουμε μεγάλες ποσότητες στερεάς τροφής προς ανακούφιση των κατοίκων της υπαίθρου και των παραγκουπόλεων.

Κάντε τη Δωρεά σας εδώ