Επιλογή Σελίδας

Βοηθήστε μας στην ανέγερση του νηπιαγωγείου στο Κολουέζι του Κονγκό

5 Μάι, 2021 | Στηρίξτε μας

Αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά !

Από την ημέρα που ήρθε ο πρώτος μεγάλος Έλληνας Ιεραπόστολος στο Κονγκό, Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, για την διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος, ο οποίος με πολλούς κόπους και θυσίες στερέωσε την Ορθοδοξία σε ανύπαρκτα θεμέλια, το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκα του Νοτίου Κογκό συνεχίζεται με την Χάρη του Θεού, με αμείωτο ζήλο και αυξάνεται συνεχώς.

Πάρα πολλά έργα που έχουν γίνει στο πέρασμα των πέντε δεκαετιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολουέζι, είναι άξια θαυμασμού και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως σε σχέση με άλλες Μητροπόλεις ανά τον κόσμο. Τα έργα αυτά είναι πηγή έμπνευσης και αγάπης των Ιεραποστόλων κληρικών και λαϊκών, που αγωνίζονται θυσιαστικά και ουσιαστικά, ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία να οχυρωθεί πνευματικά, για να μπορεί να καλλιεργεί ανθρώπους και ικανά στελέχη μεταφέροντας διαχρονικά το μήνυμα του Ευαγγελίου και τον σωστό τρόπο Ορθοδόξου πίστεως και λατρείας.

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο στο Κολουέζι του Κονγκό (κ)

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο στο Κολουέζι του Κονγκό

Όλες αυτές τις δεκαετίες, έχουν χτιστεί Εκκλησίες, Μοναστήρια, Πρεσβυτέρια (κατοικίες Ιερέων), Ιατρεία, Νοσοκομείο, Σχολεία σχεδόν σε κάθε ενορία, Πνευματικά Κέντρα, όπου χρησιμοποιούνται και για τις διάφορες εκδηλώσεις της ενορίας κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Μητροπόλεως, το πνευματικό και κοινωνικό έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι στα μετόπισθεν συντονίζουν το έργο αυτό και άλλοι το στηρίζουν οικονομικά. Αυτοί που στηρίζουν το έργο οικονομικά είναι οι αδελφοί μας από την Ελλάδα και οι Έλληνες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού. Οι Έλληνες πάντα πρωτοστατούν σε έργα αγάπης και αυτό το δείχνουν εμπράκτως με τον καλύτερό τους τρόπο.

Ένα από τα τελευταία έργα, εδώ στην Μητρόπολη, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, είναι ένα νηπιαγωγείο, το οποίο θα καλύψει μέρος του τομέα εκπαίδευσης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν ένα όνειρο ετών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου, που έλαβε σάρκα και οστά πριν λίγους μήνες, τοποθετώντας τον θεμέλιο λίθο, ώστε σήμερα το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο να φθάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Δυστυχώς, όμως, η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων επιφέροντας τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν η διακοπή του έργου. Τα έξοδα για την συνέχιση ανέγερσης του νηπιαγωγείου είναι πολλά και οι δωρεές ελάχιστες.

Εμείς, με την βοήθεια του Θεού, συνεχίζουμε την ιεραποστολική μας προσπάθεια, αναμένοντας και την δική σας βοήθεια την τόσο σημαντική. Στηρίξτε μας να δώσουμε στα μικρά παιδιά το δικαίωμα στη φροντίδα για μια καλύτερη ζωή.

Με την αγάπη του Αναστάντος Χριστού μας,

Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Το ενδιαφέρον των ιθαγενών της Μπουκόμπα για την Ορθοδοξία ξεκίνησε το 1962. Ένας Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτου, που δραστηριοποιείτο εμπορικά στην περιοχή, μετέδωσε την Ορθοδοξία σε ιθαγενείς που εργάζονταν στην επιχείρησή του. Μάλιστα,...

Διαβάστε Περισσότερα
Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Υπάρχουν παιδιά που δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, χωρίς να βαρυγκομούν και να δειλιάζουν μπροστά στον δυσανάλογο αγώνα ανάμεσα στην καθημερινή βιοπάλη και την παιδική ξεγνοιασιά των συνομηλίκων τους σε άλλες χώρες η ηπείρους. Όμως, το κυριότερο είναι ότι ψάχνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να σας καταστήσουμε κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάνγκας και να ζητήσουμε ως επαίτες την στήριξη και την βοήθειά σας με απώτερο σκοπό την εξάπλωση του ευαγγελικού μηνύματος: «Πορευθέντες...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ