Επιλογή Σελίδας

Βοηθήστε μας στην ανέγερση του νηπιαγωγείου στο Κολουέζι του Κονγκό

5 Μάιος, 2021 | Στηρίξτε μας

Αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά !

Από την ημέρα που ήρθε ο πρώτος μεγάλος Έλληνας Ιεραπόστολος στο Κονγκό, Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, για την διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος, ο οποίος με πολλούς κόπους και θυσίες στερέωσε την Ορθοδοξία σε ανύπαρκτα θεμέλια, το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκα του Νοτίου Κογκό συνεχίζεται με την Χάρη του Θεού, με αμείωτο ζήλο και αυξάνεται συνεχώς.

Πάρα πολλά έργα που έχουν γίνει στο πέρασμα των πέντε δεκαετιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολουέζι, είναι άξια θαυμασμού και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως σε σχέση με άλλες Μητροπόλεις ανά τον κόσμο. Τα έργα αυτά είναι πηγή έμπνευσης και αγάπης των Ιεραποστόλων κληρικών και λαϊκών, που αγωνίζονται θυσιαστικά και ουσιαστικά, ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία να οχυρωθεί πνευματικά, για να μπορεί να καλλιεργεί ανθρώπους και ικανά στελέχη μεταφέροντας διαχρονικά το μήνυμα του Ευαγγελίου και τον σωστό τρόπο Ορθοδόξου πίστεως και λατρείας.

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο στο Κολουέζι του Κονγκό (κ)

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο στο Κολουέζι του Κονγκό

Όλες αυτές τις δεκαετίες, έχουν χτιστεί Εκκλησίες, Μοναστήρια, Πρεσβυτέρια (κατοικίες Ιερέων), Ιατρεία, Νοσοκομείο, Σχολεία σχεδόν σε κάθε ενορία, Πνευματικά Κέντρα, όπου χρησιμοποιούνται και για τις διάφορες εκδηλώσεις της ενορίας κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Μητροπόλεως, το πνευματικό και κοινωνικό έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι στα μετόπισθεν συντονίζουν το έργο αυτό και άλλοι το στηρίζουν οικονομικά. Αυτοί που στηρίζουν το έργο οικονομικά είναι οι αδελφοί μας από την Ελλάδα και οι Έλληνες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού. Οι Έλληνες πάντα πρωτοστατούν σε έργα αγάπης και αυτό το δείχνουν εμπράκτως με τον καλύτερό τους τρόπο.

Ένα από τα τελευταία έργα, εδώ στην Μητρόπολη, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, είναι ένα νηπιαγωγείο, το οποίο θα καλύψει μέρος του τομέα εκπαίδευσης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν ένα όνειρο ετών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου, που έλαβε σάρκα και οστά πριν λίγους μήνες, τοποθετώντας τον θεμέλιο λίθο, ώστε σήμερα το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο να φθάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Δυστυχώς, όμως, η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων επιφέροντας τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν η διακοπή του έργου. Τα έξοδα για την συνέχιση ανέγερσης του νηπιαγωγείου είναι πολλά και οι δωρεές ελάχιστες.

Εμείς, με την βοήθεια του Θεού, συνεχίζουμε την ιεραποστολική μας προσπάθεια, αναμένοντας και την δική σας βοήθεια την τόσο σημαντική. Στηρίξτε μας να δώσουμε στα μικρά παιδιά το δικαίωμα στη φροντίδα για μια καλύτερη ζωή.

Με την αγάπη του Αναστάντος Χριστού μας,

Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μετά από παρέλευση τριών ετών από την θεμελίωσή του από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα
Στέγνωσε η γη στην Τολιάρα της Μαδαγασκάρης

Στέγνωσε η γη στην Τολιάρα της Μαδαγασκάρης

Την οδυνηρή πραγματικότητα ότι στέγνωσε η γη από νερό στην απέραντη επαρχία Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης, μάς εξέθεσε με επιστολή του ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να στηριχθεί οικονομικά προκειμένου να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ας γίνουμε κι εμείς ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας των αδειανών πιάτων των παιδιών της Αφρικής

Ας γίνουμε κι εμείς ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας των αδειανών πιάτων των παιδιών της Αφρικής

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κε31-46, μελετούμε την περικοπή της τελικής κρίσης. Την ημέρα εκείνη την φοβερά κατά την οποία θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Σχολιάζοντας ο Επίσκοπος Διοκλείας, Κάλλιστος Ware, την συγκεκριμένη περικοπή μας αναφέρει: Το κριτήριο της Θείας...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ