Επιλογή Σελίδας

Η αγάπη αλλάζει τις καρδιές των ανθρώπων

3 Σεπ, 2021 | Ακολουθήστε Μας

Kάποια θαυμαστά γεγονότα που βιώνουμε στις Ιεραποστολές, καταδεικνύουν το θαύμα της Χάριτος του Θεού στην ιεραποστολική μας προσπάθεια.

Όταν πρωτοήρθα στη Σιέρρα Λεόνε, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, διότι το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο δεν διέθετε τίποτα. Σκεφθείτε ότι για τον εκκλησιασμό χρησιμοποιούσα τον καιρό εκείνο την κουζίνα του σπιτιού. Μάλιστα είχα και κάποιον ντόπιο Μουσουλμάνο, ονόματι Μοχάμεντ, που με βοηθούσε στις διάφορες δουλειές ως επιστάτης.

σιέρρα λεόνε

Ο π. Θεμιστοκλής με τους ιερείς της Σιέρρα Λεόνε

Κάποια στιγμή φέραμε από την Κένυα ένα καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησίμευε για τις μετακινήσεις μας. Αυτός εντυπωσιάστηκε και μία μέρα που έλειπα, το έκλεψε, αλλά μη γνωρίζοντας καλή οδήγηση το χτύπησε σε έναν τοίχο. Τον συνέλαβε η αστυνομία και τον έφερε έξω από το σπίτι. Μαζεύτηκε κόσμος και περίμεναν να δουν ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα. Όλοι φώναζαν και ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του, ενώ αυτός έπεσε στα πόδια μου κλαίγοντας και παρακαλούσε να τον συγχωρέσω. Ο αξιωματικός αστυνόμος ήταν έτοιμος να τον μεταφέρει στο Τμήμα, για να προχωρήσει τις διαδικασίες φυλάκισής του. Αμέσως αντέδρασα και του είπα ότι ως Χριστιανός και Ιερέας τον συγχωρώ γι’ αυτό που έκανε. Η απάντησή μου δεν άρεσε ούτε στον αξιωματικό, ούτε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τριγύρω μας. Όλοι ήταν αγανακτισμένοι από την στάση μου. Η υπόθεση έληξε εκεί. Ο Μοχάμεντ σηκώθηκε και άρχισε να με ευχαριστεί με κλάματα.

 Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, συγκλονισμένος από την αγάπη που δείξαμε στο πρόσωπό του, με τον καιρό ζήτησε να γίνει Ορθόδοξος, διότι δεν είχε δει ποτέ στην θρησκεία του την συγχώρεση. Έτσι, αφού κατηχήθηκε και βαπτίστηκε λαμβάνοντας το όνομα Αλέξανδρος, μας βοηθούσε σε διάφορες εργασίες. Αργότερα τον κάναμε κατηχητή και πριν από δύο χρόνια χειροτονήθηκε Ιερέας. Μεταξύ των άλλων Ιερέων μας διακρίνεται για τον μεγάλο ζήλο του. 

βαπτισεις σιερρα λεονε

Βαπτίσεις στη Σιέρρα Λεόνε

Βλέπουμε εδώ, πως η αγάπη του Χριστού νικάει τα πάντα! Αυτός ο άνθρωπος αντί να βρεθεί στην φυλακή, αφιερώθηκε στον Χριστό μας και πλέον λειτουργεί καθημερινά διακονώντας τον πλησίον του. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης! Με τον καιρό βαπτίστηκαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του και αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταστροφής στον Χριστιανισμό.

 Η γυναίκα του πατρός Αλεξάνδρου πάσχει από χρόνια πολιομυελίτιδα και είχε παράλυτο το ένα της χέρι. Πριν από λίγο καιρό εμφάνισε μία μορφή καρκίνου και στο άλλο της χέρι. Δυστυχώς, λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου της χώρας και επειδή τα νοσοκομεία μας δεν είναι καλά εξοπλισμένα, όπως στα γειτονικά κράτη Γκάνα και Σενεγάλη, η μόνη επιλογή που είχαμε για να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός του χεριού της, ήταν να σταλεί σε κάποιο νοσοκομείο της Γκάνας. Με την βοήθεια της Ι. Αρχιεπισκοπής Γκάνας, με την οποία συνεργαζόμαστε, κατέστη δυνατή η μετάβαση και πολυήμερη νοσηλεία της. Δυστυχώς, ήταν αναπόφευκτος ο ακρωτηριασμός του χεριού της. Αντιλαμβάνεστε ότι ως Ιεραποστολή φροντίζουμε με κάθε τρόπο να βοηθούμε τους ανθρώπους πνευματικά και σωματικά.

 

Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Μάλλον μου απάντησαν: «Αληθώς Ανέστη»

Μάλλον μου απάντησαν: «Αληθώς Ανέστη»

Τι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα; Δεν ρωτώ ρητορικά για να απαντήσω θεολογικά, αλλά μιλώ σε επίπεδο εσωτερικού μονολόγου, θέλοντας να ανασύρω τι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα για μένα προσωπικά. Μεγάλη Εβδομάδα είναι η επιστροφή στην παιδική πατρίδα. Στις θύμησες μίας ξέγνοιαστης...

Διαβάστε Περισσότερα
22 χρόνια ιεραποστολής στην Ταϊβάν

22 χρόνια ιεραποστολής στην Ταϊβάν

Τον περασμένο Δεκέμβριο συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τότε που ήρθα στην Ταϊβάν, το 2000. Θυμάμαι πως βρέθηκα εδώ σαν να με έριξαν από ένα αεροπλάνο στην μέση του ωκεανού. Δεν ήξερα που βρισκόμουν, δεν γνώριζα την γλώσσα και επιπλέον έπρεπε να βρω τρόπο για να μπορέσω...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκιαγραφώντας την ζωή ενός μεγάλου Ιεραποστόλου

Σκιαγραφώντας την ζωή ενός μεγάλου Ιεραποστόλου

Σκιαγραφώντας την ζωή μίας μεγάλης προσωπικότητας, αντιλαμβάνεσαι από την αρχή ότι θα προσκρούσεις σε σημεία που δεν περιγράφουν ακριβώς την πραγματικότητα, αλλά θα είναι ένα μέρος αυτής της αλήθειας. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να περιγράψεις ακριβώς την εικόνα...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ