Επιλογή Σελίδας

Έφυγε ένας ζηλωτής ιεραπόστολος

6 Ιούν, 2022 | Τα νέα μας

«Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ’  άρτι… ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών· τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ  αυτών» (Αποκ. 14,13).

Με βαθυτάτη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε στις αρχές Απριλίου του 2022 έναν ζηλωτή και αγωνιστή λευίτη, τον ιεραπόστολο π. Ερμόλαο Ιατρού, που με υποδειγματική αφοσίωση και θυσιαστικό πνεύμα διακόνησε το ιεραποστολικό σκάμμα της Αφρικής δεκαπέντε και πλέον χρόνια, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού «πάση τη κτίσει».

Βαριά η απώλεια για την Εκκλησία ενός εκλεκτού, διαπρεπούς, χαρισματικού και ικανότατου κληρικού. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δικαίως θρηνεί τον άοκνο, ταπεινό και ακαταπόνητο εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου στην αφρικανική γη, που υπηρέτησε με φιλανθρωπία όλους τους ανθρώπους, δίχως διακρίσεις φυλής, θρησκείας και καταγωγής.

ερμολαος ιατρου

Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοανθρωπιστικό έργο στις χώρες του Μαλάουι, της Τανζανίας και της Λιβερίας, αλλά κυρίως για το φρόνημα, το ήθος και τον τρόπο ζωής που με απλότητα και με απροσποίητη ευγένεια προσέφερε.

Άνδρας έμψυχος και τολμηρός, γενναίος και άφοβος, πλήρης αυταπαρνήσεως και παρρησίας προσέφερε τον εαυτό του στην ιεραποστολική διακονία, στην οποία τον συνόδευαν αγόγγυστα η πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα τέκνα τους.

Φιλόθεος, φιλόχριστος και φιλακόλουθος αναλωνόταν συνεχώς για την μαρτυρία του ονόματος του Ιησού Χριστού, χωρίς να υπολογίζει κόπους, μόχθους, θυσίες και κάθε είδους εμπόδια που ανέκυπταν.

ερμολαος ιατρου

Σε όλη την πολυκύμαντη ιερατική του διακονία στάθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, προσφέροντας παραμυθία και συμπόνια στις χήρες, τα ορφανά και τους εμπερίστατους νεοφωτίστους αδελφούς μας στην Μαύρη Γη.

Αξιομακάριστε πατέρα Ερμόλαε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ας σε αναπαύσει ως ουρανοπολίτη της βασιλείας Του και ας σε κατατάξει εν χώρα ζώντων και τόπω αναπαύσεως μετά των Αγίων και Δικαίων.

Η μνήμη σου ας είναι αιωνία.

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Το ενδιαφέρον των ιθαγενών της Μπουκόμπα για την Ορθοδοξία ξεκίνησε το 1962. Ένας Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτου, που δραστηριοποιείτο εμπορικά στην περιοχή, μετέδωσε την Ορθοδοξία σε ιθαγενείς που εργάζονταν στην επιχείρησή του. Μάλιστα,...

Διαβάστε Περισσότερα
Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Υπάρχουν παιδιά που δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, χωρίς να βαρυγκομούν και να δειλιάζουν μπροστά στον δυσανάλογο αγώνα ανάμεσα στην καθημερινή βιοπάλη και την παιδική ξεγνοιασιά των συνομηλίκων τους σε άλλες χώρες η ηπείρους. Όμως, το κυριότερο είναι ότι ψάχνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να σας καταστήσουμε κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάνγκας και να ζητήσουμε ως επαίτες την στήριξη και την βοήθειά σας με απώτερο σκοπό την εξάπλωση του ευαγγελικού μηνύματος: «Πορευθέντες...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ