Επιλογή Σελίδας

Έφυγε ένας ζηλωτής ιεραπόστολος

6 Ιούν, 2022 | Τα νέα μας

«Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ’  άρτι… ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών· τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ  αυτών» (Αποκ. 14,13).

Με βαθυτάτη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε στις αρχές Απριλίου του 2022 έναν ζηλωτή και αγωνιστή λευίτη, τον ιεραπόστολο π. Ερμόλαο Ιατρού, που με υποδειγματική αφοσίωση και θυσιαστικό πνεύμα διακόνησε το ιεραποστολικό σκάμμα της Αφρικής δεκαπέντε και πλέον χρόνια, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού «πάση τη κτίσει».

Βαριά η απώλεια για την Εκκλησία ενός εκλεκτού, διαπρεπούς, χαρισματικού και ικανότατου κληρικού. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δικαίως θρηνεί τον άοκνο, ταπεινό και ακαταπόνητο εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου στην αφρικανική γη, που υπηρέτησε με φιλανθρωπία όλους τους ανθρώπους, δίχως διακρίσεις φυλής, θρησκείας και καταγωγής.

ερμολαος ιατρου

Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοανθρωπιστικό έργο στις χώρες του Μαλάουι, της Τανζανίας και της Λιβερίας, αλλά κυρίως για το φρόνημα, το ήθος και τον τρόπο ζωής που με απλότητα και με απροσποίητη ευγένεια προσέφερε.

Άνδρας έμψυχος και τολμηρός, γενναίος και άφοβος, πλήρης αυταπαρνήσεως και παρρησίας προσέφερε τον εαυτό του στην ιεραποστολική διακονία, στην οποία τον συνόδευαν αγόγγυστα η πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα τέκνα τους.

Φιλόθεος, φιλόχριστος και φιλακόλουθος αναλωνόταν συνεχώς για την μαρτυρία του ονόματος του Ιησού Χριστού, χωρίς να υπολογίζει κόπους, μόχθους, θυσίες και κάθε είδους εμπόδια που ανέκυπταν.

ερμολαος ιατρου

Σε όλη την πολυκύμαντη ιερατική του διακονία στάθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, προσφέροντας παραμυθία και συμπόνια στις χήρες, τα ορφανά και τους εμπερίστατους νεοφωτίστους αδελφούς μας στην Μαύρη Γη.

Αξιομακάριστε πατέρα Ερμόλαε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ας σε αναπαύσει ως ουρανοπολίτη της βασιλείας Του και ας σε κατατάξει εν χώρα ζώντων και τόπω αναπαύσεως μετά των Αγίων και Δικαίων.

Η μνήμη σου ας είναι αιωνία.

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες μας, Με την καρδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης χαράσσω τις γραμμές αυτού του γράμματος, ενθυμούμενος την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ταπεινή μας διακονία ο μακαριστός Γεώργιος Ασλανίδης,...

Διαβάστε Περισσότερα
Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Η ιεραποστολική μας προσπάθεια στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας συνεχίζεται μέσα από πειρασμούς και πολλές δυσκολίες και επεκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση της χώρας. Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με έναν παλιό ενορίτη μας, τον Νικηφόρο, που διαμένει με την οικογένειά του...

Διαβάστε Περισσότερα
Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μετά από παρέλευση τριών ετών από την θεμελίωσή του από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ