Επιλογή Σελίδας

Έφυγε ένας ζηλωτής ιεραπόστολος

6 Ιούν, 2022 | Τα νέα μας

«Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ’  άρτι… ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών· τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ  αυτών» (Αποκ. 14,13).

Με βαθυτάτη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε στις αρχές Απριλίου του 2022 έναν ζηλωτή και αγωνιστή λευίτη, τον ιεραπόστολο π. Ερμόλαο Ιατρού, που με υποδειγματική αφοσίωση και θυσιαστικό πνεύμα διακόνησε το ιεραποστολικό σκάμμα της Αφρικής δεκαπέντε και πλέον χρόνια, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού «πάση τη κτίσει».

Βαριά η απώλεια για την Εκκλησία ενός εκλεκτού, διαπρεπούς, χαρισματικού και ικανότατου κληρικού. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δικαίως θρηνεί τον άοκνο, ταπεινό και ακαταπόνητο εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου στην αφρικανική γη, που υπηρέτησε με φιλανθρωπία όλους τους ανθρώπους, δίχως διακρίσεις φυλής, θρησκείας και καταγωγής.

ερμολαος ιατρου

Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοανθρωπιστικό έργο στις χώρες του Μαλάουι, της Τανζανίας και της Λιβερίας, αλλά κυρίως για το φρόνημα, το ήθος και τον τρόπο ζωής που με απλότητα και με απροσποίητη ευγένεια προσέφερε.

Άνδρας έμψυχος και τολμηρός, γενναίος και άφοβος, πλήρης αυταπαρνήσεως και παρρησίας προσέφερε τον εαυτό του στην ιεραποστολική διακονία, στην οποία τον συνόδευαν αγόγγυστα η πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα τέκνα τους.

Φιλόθεος, φιλόχριστος και φιλακόλουθος αναλωνόταν συνεχώς για την μαρτυρία του ονόματος του Ιησού Χριστού, χωρίς να υπολογίζει κόπους, μόχθους, θυσίες και κάθε είδους εμπόδια που ανέκυπταν.

ερμολαος ιατρου

Σε όλη την πολυκύμαντη ιερατική του διακονία στάθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, προσφέροντας παραμυθία και συμπόνια στις χήρες, τα ορφανά και τους εμπερίστατους νεοφωτίστους αδελφούς μας στην Μαύρη Γη.

Αξιομακάριστε πατέρα Ερμόλαε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ας σε αναπαύσει ως ουρανοπολίτη της βασιλείας Του και ας σε κατατάξει εν χώρα ζώντων και τόπω αναπαύσεως μετά των Αγίων και Δικαίων.

Η μνήμη σου ας είναι αιωνία.

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Προσβλέπουμε στην δική σας αγάπη!

Προσβλέπουμε στην δική σας αγάπη!

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών μας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Πρόσφατα βιώσαμε το μυστήριο της μεταστροφής στην Ορθοδοξία ενός Προτεστάντη Πεντηκοστιανού πάστορα από την μακρινή...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι καμπάνες της Αφρικής

Οι καμπάνες της Αφρικής

«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!», φώναζε ο μεγάλος ιεραπόστολος της Αφρικής π. Χαρίτων Πνευματικάκης από την Κανάγκα του Κονγκό. Χτυπάτε τις καμπάνες! Που σημαίνει, κηρύττετε τον Χριστό, διαδίδετε την Ορθοδοξία, βαπτίζετε ψυχές, κτίζετε ορθόδοξους...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ