Επιλογή Σελίδας

Πηγή ύδατος ζωής η Ενορία του Kikwit-Bundi

5 Ιούλ, 2022 | Τα νέα μας

Ζει άραγε κανείς χωρίς νερό; Κι αν εμείς οι χριστιανοί μιλάμε συχνά με τόση ένταση για την δίψα της ψυχής, για την ανάγκη να ξεδιψάσει κανείς στα ζείδωρα νάματα του Κυρίου, ξεχνούμε πως υπάρχουν, δυστυχώς ακόμα και σήμερα, άνθρωποι πάνω στην γη που υποφέρουν κι από την φυσική δίψα, εκείνη που προκαλείται από την έλλειψη καθαρού, πόσιμου νερού.

kikwit bundi

Από τις εργασίες της γεώτρησης

Μία τέτοια κοινότητα είναι η ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Kikwit-Bundi του Δυτικού Κονγκό. Στην περιοχή αυτή, που απέχει δέκα ώρες από την πρωτεύουσα της χώρας και έχει πληθυσμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου κατοίκων, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος ίδρυσε προ ετών μία Ενορία, ανεγείροντας τον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου και Ελευθερίου και το σχολείο. Η Ενορία βρίσκεται σε ένα λόφο και αποτελείται από ανθρώπους φτωχούς, σε σημείο που δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε καθαρό πόσιμο νερό. Η χρυσή καρδιά του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου, συγκινημένη από την έλλειψη αυτή, δεν παρέμεινε στην ικανοποίηση των καθαρώς «πνευματικών» αναγκών της ορθόδοξης Ενορίας. Ως αληθινός πατέρας θέλησε να ανταποκριθεί στην πιεστική ανάγκη των πνευματικών του παιδιών και να προχωρήσει σε μία γεώτρηση για την υδροδότηση της περιοχής.

kikwit bundi

Η τοποθέτηση της δεξαμενής πάνω από την γεώτρηση

Στην αγωνία του ήλθε αρωγός ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Μετά από έκκληση του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, φίλοι και δωρητές του Σωματείου κινητοποιήθηκαν άμεσα και το απαιτούμενο ποσό για την γεώτρηση μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (μηχανισμός εκσκαφής, σωλήνες, αντλία, καλώδια, στέρνα, γεννήτρια και άλλες κατασκευές) απεστάλη στην Κινσάσα, με αποτέλεσμα σήμερα η Ενορία του Kikwit-Bundi να έχει νερό. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ χαρούμενοι και αφενός δοξάζουν τον Πανάγιο Θεό για αυτό το αναπάντεχο δώρο, αφετέρου ευγνωμονούν όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές του Ιεραποστολικού Συνδέσμου για την θεάρεστη προσφορά τους.

kikwit bundi

Έκδηλη η χαρά των ενοριτών εν αναμονή πόσιμου νερού

Έτσι δεν θα ξεδιψά πλέον μόνον η ψυχή τους από το αθάνατο νερό της διδασκαλίας και της Χάριτος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και το ταλαιπωρημένο σώμα τους με το νερό που αναβλύζει πλέον στην γη τους.

Η Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας έρχεται να ενώσει με τους χριστιανούς του Kikwit-Bundi την φωνή της, εκφράζοντας άπειρες ευχαριστίες στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», που ανταποκρίθηκε στην ανάγκη αυτή σκορπίζοντας χαρά στους φτωχούς κατοίκους της περιοχής. Είναι βέβαιο ότι κάθε φορά που θα ξεδιψούν από το νερό της Ενορίας, όλοι τους θα ευγνωμονούν και θα προσεύχονται για τους δωρητές, που με την αγαπητική τους διάθεση ανταποκρίθηκαν στο πρόβλημά τους.

 

Με πολλές ευχές,

† Ο Κινσάσα Θεοδόσιος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες μας, Με την καρδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης χαράσσω τις γραμμές αυτού του γράμματος, ενθυμούμενος την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ταπεινή μας διακονία ο μακαριστός Γεώργιος Ασλανίδης,...

Διαβάστε Περισσότερα
Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Η ιεραποστολική μας προσπάθεια στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας συνεχίζεται μέσα από πειρασμούς και πολλές δυσκολίες και επεκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση της χώρας. Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με έναν παλιό ενορίτη μας, τον Νικηφόρο, που διαμένει με την οικογένειά του...

Διαβάστε Περισσότερα
Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μετά από παρέλευση τριών ετών από την θεμελίωσή του από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ