Επιλογή Σελίδας

Ημέρα μνήμης για την ιεραπόστολο ‘‘μητέρα’’ Θεανώ

3 Μαρ, 2021 | Τα νέα μας

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, ξημερώματα Τρίτης 3 Μαρτίου 2020, έδυσε γι’ αυτήν την ζωή η ζηλωτής ιεραπόστολος του Κολουέζι του Κονγκό Θεανώ Μουσδελεκίδου, για να ανατείλει στην ανέσπερη ημέρα της Βασιλείας του Θεού. Πλήρης ετών έληξε το ταξίδι της στην πολυστένακτη γη μας και στην Μαύρη Ήπειρο, και άρχισε στην αιωνιότητα, την ποθεινή πατρίδα.

Προσωπικότητα δυναμική που διεκατείχετο από φλόγα αγάπης Χριστού και με διάθεση ολοκληρωτικής προσφοράς στον Θεό και τον άνθρωπο, δίχως κρατούμενα. Καταφρόνησε τα γήινα, τις σαρκικές απολαύσεις, τις ανθρώπινες ευχαριστήσεις και διάλεξε δρόμο σκληρό, αγωνιστικό, πολύ κουραστικό, κατά το ανθρώπινο εξοντωτικό. Έτσι λοιπόν πήρε την απόφαση, μετά το θάνατο του συζύγου της, να κατέβει στην Αφρική, να ευαγγελισθεί Χριστόν με αποστολικό ζήλο στους καταφρονημένους και ελαχίστους αδελφούς μας.

Η ‘‘μητέρα’’ Θεανώ γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1928 στην Έδεσσα. Ο πατέρας της καταγόταν από την Αμάσεια και η μητέρα της από την Μπάφρα, πόλεις του Πόντου.

Το 1986, αλληλογραφεί με το Κλιμάκιο του Κολουέζι του Κονγκό. Γράφει στον Ιεραπόστολο παπα-Κοσμά Γρηγοριάτη χωρίς να τον γνωρίζει και του ζητάει να κατέβει για να βοηθήσει την Ιεραποστολή. Μοίρασε όλα τα υπάρχοντά της, δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό της και πήγε στο Κονγκό όπου εργάσθηκε τριάντα ένα χρόνια.

Τώρα το αγιασμένο, από τις θυσίες και τους αγώνες, σώμα της αναπαύεται στα χώματα της αφρικανικής γης. Στην γη όπου αφιέρωσε τον εαυτό της ευαγγελιζόμενη τον Χριστό.

Ξέγραψε τον εαυτό της για τον Χριστό στην Αφρική. Την έγραψε ήδη η Εκκλησία στο ιεραποστολικό της μητρώο

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ