Επιλογή Σελίδας

Η περίθαλψη της Ιεραποστολής στην Σιέρρα Λεόνε σώζει ζωές

10 Απρ, 2021 | Τα νέα μας

Έξι χρόνια ακριβώς μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, στα τέλη Ιανουαρίου του 2008, φθάνει στην Σιέρρα Λεόνε ο ομογενής από την Αυστραλία Ιεραπόστολος πατήρ Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος ερχόμενος από την Κένυα στην Ανατολική Αφρική, όπου είχε δραστηριοποιηθεί ιεραποστολικά από το 2000. Από την πρώτη στιγμή συνειδητοποίησε τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετώπιζε η χώρα. Η ρημαγμένη οικονομία της, το διαλυμένο υγειονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατούσαν να στηρίξουν τους εξαθλιωμένους κατοίκους, που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Ο π. Θεμιστοκλής με τους αναπήρους του Γουότερλου
Έτσι, σε συνεργασία με την κυβέρνηση αναλαμβάνει σε πρώτη φάση την στέγαση και την σίτιση δεκάδων άστεγων οικογενειών αναπήρων του εμφυλίου και της μάστιγας της πολιομυελίτιδας. Σε οικόπεδο που παραχωρείται στην Ιεραποστολή στην πόλη Γουότερλου (Βατερλώ) ξεκινάει ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό έργο, στο οποίο ο Οργανισμός μας στάθηκε αρωγός με μεγάλες οικονομικές ενισχύσεις.
Η εικόνα του Χριστού έμεινε αλώβητη από την φωτιά
Παροχή φαρμάκων στην Κλινική της Ιεραποστολής

Με δωρεές επίσης από το εξωτερικό, ο π. Θεμιστοκλής κτίζει μικρά οικήματα για την στέγαση των αναπήρων με τις οικογένειές τους. Καλύπτει κάθε ανάγκη τους δίνοντάς τους συγχρόνως τα εφόδια για να μπορέσουν σταδιακά να αυτονομηθούν σε δικά τους σπίτια. Παράλληλα συγκροτεί με πρόχειρα μέσα υποτυπώδες σχολείο, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της περιοχής.

Με την πάροδο του χρόνου και την ενδυνάμωση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκινούν προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κτίζονται δύο κλινικές, μια στην περιοχή Τάουερ Χιλ της πρωτεύουσας Φριτάουν και μια στην πόλη Γουότερλου που φέρει το όνομα ‘’Αγία Μαγδαληνή’’ και ‘’Αγία Ολυμπία’’. Υπεύθυνες είναι νοσοκόμες με υψηλή κατάρτιση, ενώ επισκέπτες γιατροί από το εξωτερικό προσφέρουν εθελοντικά επί μακρόν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους συχνά πληττόμενους από τις ενδημικές επιδημίες γηγενείς. Σε τακτά διαστήματα τις κλινικές επισκέπτεται μια ιατρική ομάδα από την Ευρώπη, φίλοι του π. Θεμιστοκλή, η οποία με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της σώζει πραγματικά τις ζωές των ανθρώπων. Η κλινική ιδιαίτερα στην πόλη Γουότερλου είναι ευρύχωρη με πολλά ιατρικά δωμάτια και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο. Απώτερο σχέδιο είναι η ανέγερση Νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των ευάλωτων και αδύναμων οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων της χώρας.

 

Η εικόνα του Χριστού έμεινε αλώβητη από την φωτιά
Ιατρική περίθαλψη στην Κλινική της Ιεραποστολής

Εύχεσθε ο Θεός να ευλογεί και να ενδυναμώνει με τη δική σας αγάπη το μεγάλο αυτό κοινωνικό έργο της Ιεραποστολής στην Σιέρρα Λεόνε.

Ι. Περράκης

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ