Επιλογή Σελίδας

Περιοδεία στην πόλη Ιντιόφα και στο χωριό Κικγουίτ-Μπουντί του Δυτικού Κονγκό

9 Ιούν, 2021 | Τα νέα μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος με την συνοδεία του μετέβη στην πόλη Ιντιόφα, όπου ξεκίνησε να δημιουργείται μεγάλο ιεραποστολικό κέντρο. Σ’ αυτό κτίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Την οικονομική δαπάνη του Ναού ανέλαβε ευσεβής οικογένεια από την Θεσσαλονίκη. Η πόλη αυτή συνδέει το Δυτικό με το Κεντρικό Κονγκό. Οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι λόγω των πολλών βροχών και αναγκαστήκαμε να διανύσουμε 700 χιλιόμετρα σε δύο ημέρες.

δυτικο κονγκο

Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου και της συνοδείας του

Οι ιθαγενείς, οι κατηχούμενοι και οι πιστοί υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του, με τραγούδια και χορούς. Ο Σεβασμιώτατος Κινσάσας τούς μίλησε κατηχητικά μεταφέροντας και την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου. 

δυτικο κονγκο

Συνάντηση με τους φύλαρχους της περιοχής

Εν συνεχεία, συναντήθηκε με τις επιτροπές της Ενορίας. Επιθεώρησε το κτίσιμο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και συσκέφθηκε με τον μηχανικό-εργολάβο για την συνέχιση των εργασιών. Συζήτησαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντούν και δόθηκαν λύσεις.

δυτικο κονγκο

Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στην πόλη Ιντιόφα

Την επόμενη μέρα μετέβησαν στο χωριό Κικγουίτ-Μπουντί, το οποίο απέχει 170 χιλιόμετρα από την Ιντιόφα, και παρέδωσαν στο σχολείο της Ενορίας «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος» δύο ραπτομηχανές για την εκπαίδευση των μαθητών. 

δυτικο κονγκο

Παράδοση των ραπτομηχανών στην Ενορία «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος»

Το σχολείο αυτό καθώς και ο Ιερός Ναός του χωριού κτίσθηκαν με δωρεά του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Οικουμένιος» Τρικάλων. Το σχολείο εκτός του κλασικού τμήματος έχει δύο πρακτικά τμήματα: κοπτικής-ραπτικής και οικοδομών. Οι μαθητές χάρηκαν και την χαρά τους την εκδήλωσαν με τραγούδια και ευχαριστίες.

μαθητες δυτικο κονγκο

Υποδοχή από τους μικρούς μαθητές του Κικγουίτ-Μπουντί

Ο Μητροπολίτης με την συνοδεία του δέχθηκαν τις επιτροπές του χωριού και της Ενορίας, των νέων, των γυναικών, των ανδρών και των διδασκάλων, από τις οποίες ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δόθηκαν λύσεις.

σχολεια δυτικο κονγκο

Τα σχολεία της Ενορίας «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος»

Ακολούθως, συναντήθηκαν με εκπροσώπους μιας εταιρείας δημιουργίας γεωτρήσεων και μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε να αναλάβει η εταιρεία αυτή την δημιουργία γεωτρήσεως, δεξαμενής, καθώς και δικτύου μεταφοράς νερού σε διάφορα σημεία του χωριού για την υδροδότησή του. Όλη την οικονομική δαπάνη, ύψους 30.000 ευρώ, ανέλαβε να καλύψει ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

δυτικο κονγκο

Συνεργασία με τον μηχανικό που θα αναλάβει το έργο της γεώτρησης

Επιστρέψαμε στην ιεραποστολική μας βάση, ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Θεό για την άμετρη στήριξη που παρέχει στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι καμπάνες της Αφρικής

Οι καμπάνες της Αφρικής

«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!», φώναζε ο μεγάλος ιεραπόστολος της Αφρικής π. Χαρίτων Πνευματικάκης από την Κανάγκα του Κονγκό. Χτυπάτε τις καμπάνες! Που σημαίνει, κηρύττετε τον Χριστό, διαδίδετε την Ορθοδοξία, βαπτίζετε ψυχές, κτίζετε ορθόδοξους...

Διαβάστε Περισσότερα
Eλπίζουμε σε ένα θαύμα

Eλπίζουμε σε ένα θαύμα

Κάτι που με εντυπωσίασε από την πρώτη μου κιόλας επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό και που νομίζω ότι θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε ευρωπαίο χριστιανό, ορθόδοξο η μη, είναι το πως οι πιστοί αναζητούν χώρο και χρόνο προσευχής μέσα στην καθημερινότητά τους. Τους...

Διαβάστε Περισσότερα
Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Το ενδιαφέρον των ιθαγενών της Μπουκόμπα για την Ορθοδοξία ξεκίνησε το 1962. Ένας Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτου, που δραστηριοποιείτο εμπορικά στην περιοχή, μετέδωσε την Ορθοδοξία σε ιθαγενείς που εργάζονταν στην επιχείρησή του. Μάλιστα,...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ