Επιλογή Σελίδας

Περιοδεία στην πόλη Ιντιόφα και στο χωριό Κικγουίτ-Μπουντί του Δυτικού Κονγκό

9 Ιούν, 2021 | Τα νέα μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος με την συνοδεία του μετέβη στην πόλη Ιντιόφα, όπου ξεκίνησε να δημιουργείται μεγάλο ιεραποστολικό κέντρο. Σ’ αυτό κτίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Την οικονομική δαπάνη του Ναού ανέλαβε ευσεβής οικογένεια από την Θεσσαλονίκη. Η πόλη αυτή συνδέει το Δυτικό με το Κεντρικό Κονγκό. Οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι λόγω των πολλών βροχών και αναγκαστήκαμε να διανύσουμε 700 χιλιόμετρα σε δύο ημέρες.

δυτικο κονγκο

Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου και της συνοδείας του

Οι ιθαγενείς, οι κατηχούμενοι και οι πιστοί υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του, με τραγούδια και χορούς. Ο Σεβασμιώτατος Κινσάσας τούς μίλησε κατηχητικά μεταφέροντας και την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου. 

δυτικο κονγκο

Συνάντηση με τους φύλαρχους της περιοχής

Εν συνεχεία, συναντήθηκε με τις επιτροπές της Ενορίας. Επιθεώρησε το κτίσιμο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και συσκέφθηκε με τον μηχανικό-εργολάβο για την συνέχιση των εργασιών. Συζήτησαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντούν και δόθηκαν λύσεις.

δυτικο κονγκο

Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στην πόλη Ιντιόφα

Την επόμενη μέρα μετέβησαν στο χωριό Κικγουίτ-Μπουντί, το οποίο απέχει 170 χιλιόμετρα από την Ιντιόφα, και παρέδωσαν στο σχολείο της Ενορίας «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος» δύο ραπτομηχανές για την εκπαίδευση των μαθητών. 

δυτικο κονγκο

Παράδοση των ραπτομηχανών στην Ενορία «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος»

Το σχολείο αυτό καθώς και ο Ιερός Ναός του χωριού κτίσθηκαν με δωρεά του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Οικουμένιος» Τρικάλων. Το σχολείο εκτός του κλασικού τμήματος έχει δύο πρακτικά τμήματα: κοπτικής-ραπτικής και οικοδομών. Οι μαθητές χάρηκαν και την χαρά τους την εκδήλωσαν με τραγούδια και ευχαριστίες.

μαθητες δυτικο κονγκο

Υποδοχή από τους μικρούς μαθητές του Κικγουίτ-Μπουντί

Ο Μητροπολίτης με την συνοδεία του δέχθηκαν τις επιτροπές του χωριού και της Ενορίας, των νέων, των γυναικών, των ανδρών και των διδασκάλων, από τις οποίες ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δόθηκαν λύσεις.

σχολεια δυτικο κονγκο

Τα σχολεία της Ενορίας «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Ελευθέριος»

Ακολούθως, συναντήθηκαν με εκπροσώπους μιας εταιρείας δημιουργίας γεωτρήσεων και μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε να αναλάβει η εταιρεία αυτή την δημιουργία γεωτρήσεως, δεξαμενής, καθώς και δικτύου μεταφοράς νερού σε διάφορα σημεία του χωριού για την υδροδότησή του. Όλη την οικονομική δαπάνη, ύψους 30.000 ευρώ, ανέλαβε να καλύψει ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

δυτικο κονγκο

Συνεργασία με τον μηχανικό που θα αναλάβει το έργο της γεώτρησης

Επιστρέψαμε στην ιεραποστολική μας βάση, ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Θεό για την άμετρη στήριξη που παρέχει στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ