Επιλογή Σελίδας

Η Τατιάνα προσπάθησε και νίκησε. Έγινε παράδειγμα σε πολλούς μας Χριστιανούς.

29 Ιούν, 2021 | Ακολουθήστε Μας

Η εικοσάχρονη Ζοζεφίνα, η οποία ζει στην Γκόμα του Ανατολικού Κονγκό, ήταν προτεστάντισσα και κάποια μέρα που επισκέφθηκε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας, παρατήρησε ότι ο Βενέδικτος, ο υπάλληλος που την εξυπηρέτησε, είχε μια πρωτόγνωρη ηρεμία και γαλήνη στο πρόσωπό του. Στη συζήτηση που έκαναν, τον ρώτησε ποιά είναι η εκκλησία που πηγαίνει. Τον παρακάλεσε μάλιστα, αν μπορεί, να επισκεφθούν μαζί αυτήν την Ορθόδοξη Εκκλησία, για την οποία δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτα.

Την αμέσως επόμενη Κυριακή ο Βενέδικτος πήρε την Ζοζεφίνα και πήγαν στην εκκλησία. Μετά τη Θ. Λειτουργία πλησίασαν τον π. Χαρίτωνα και ο Βενέδικτος εξήγησε τον ερχομό της. Η κοπέλα αποκάλυψε στον ιερέα ότι αυτό που την παρακίνησε να έρθει στην εκκλησία, ήταν η συμπεριφορά του Βενέδικτου, η ηρεμία και η γλυκύτητα του προσώπου του. Στην ίδια διέκρινες μια νευρικότητα και μια έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή της. Ο π. Χαρίτων με υπομονή για αρκετή ώρα έδινε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα της Ζοζεφίνας, η οποία ενθουσιασμένη ζήτησε να παρακολουθήσει κατηχήσεις και να βαπτιστεί Ορθόδοξη. Πέρασαν αρκετοί μήνες και βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Τατιάνα.

γκομα τατιανα

Η οικογένεια της Τατιάνας

Ο χρόνος κυλούσε και η Τατιάνα όσο συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες, τόσο πλημμύριζε η καρδιά της από χαρά, που γνώρισε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Κάποια στιγμή παρακάλεσε τον π. Χαρίτωνα, να βοηθήσει την χήρα μητέρα της και τα τέσσερα αδέρφια της, που ήταν προτεστάντες, να ασπαστούν και αυτοί την Ορθόδοξη Πίστη. Ο π. Χαρίτων τη συμβούλεψε να προσεύχεται και να ελπίζει στο θέλημα του Θεού. Δεν άργησε να γίνει το θαύμα και μετά από κατηχήσεις όλης της οικογένειας, βαπτίστηκαν και έλαβαν τα ονόματα Ιωσηφίνα, Πέτρος, Γρηγόριος, Μόνικα και Καλλίνικος.

Η Τατιάνα προσπάθησε και νίκησε. Έγινε παράδειγμα σε πολλούς μας Χριστιανούς. Η προσευχή της και η ελπίδα στον Θεό έφεραν καρπούς. Ευχόμαστε ο Θεός να χαριτώνει και να ευλογεί την οικογένεια αυτή.

 

π. Χαρίτων Μουσουνγκάι

Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Επισκοπής Γκόμα

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Η αγάπη αλλάζει τις καρδιές των ανθρώπων

Η αγάπη αλλάζει τις καρδιές των ανθρώπων

Kάποια θαυμαστά γεγονότα που βιώνουμε στις Ιεραποστολές, καταδεικνύουν το θαύμα της Χάριτος του Θεού στην ιεραποστολική μας προσπάθεια. Όταν πρωτοήρθα στη Σιέρρα Λεόνε, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, διότι το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο δεν διέθετε τίποτα. Σκεφθείτε ότι για...

Διαβάστε Περισσότερα
Όταν ακτινοβολεί η ελπίδα…

Όταν ακτινοβολεί η ελπίδα…

Είχαν περάσει μήνες ξηρασίας γεμίζοντας ρωγμές, σαν ρυτίδες γερασμένου προσώπου, τους χωμάτινους δρόμους. Τα ζώα εξέρχονταν από τα δάση να βρούνε έστω και μία σταγόνα νερό, για να ξεδιψάσουν. Λίγο πιο μακριά ένα παιδί ξεκινούσε την πολύωρη οδοιπορία του… για την...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ