Επιλογή Σελίδας

Δελτίο Τύπου

7 Αυγ, 2021 | Τα νέα μας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Γιώργος Ασλανίδης. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Γιώργος Ασλανίδης είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ιεραποστολική διακονία στηρίζοντας επί τρεις δεκαετίες το έργο των ιεραποστόλων στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα ανέπτυξε σπουδαίο κοινωνικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήταν αδερφός του μακαριστού ιεραποστόλου του Κονγκό, π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

ασλανιδης γιωργος

Είχε τιμηθεί για την προσφορά του με το οφφίκιο του Άρχοντα Ορφανοτρόφου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με το οφφίκιο του Άρχοντα των Εκκλησιών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Δομουχτσίδου, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν ως δωρεά στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://ierapostolos.gr/donate/ ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ