Επιλογή Σελίδας

Έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματά σας

28 Ιούν, 2024 | Στηρίξτε μας

Με πολλή χαρά και ευγνωμοσύνη επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας καταστήσουμε κοινωνούς ελαχίστου μέρους των πολλών αναγκών της ιεραποστολικής μας διακονίας.

Αδελφοί μου, «επιλήψει με ο χρόνος» να σας γνωρίσω τους αγώνες και τις αγωνίες της ταπεινότητάς μου για την προαγωγή, Θεία Χάριτι, της Ιεραποστολής  εδώ στο μακρινό Μαλάουι. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μας κατά πρώτον μεν μέσω της προσευχής, κατά δεύτερον δε με την αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στις 20 Ιανουαρίου στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Ζόμπα, πλησίον του Ιερού Ναού εγκαινιάσαμε γεώτρηση, η οποία χρηματοδοτήθηκε με την ευγενική προσφορά του Συνδέσμου σας. Για το πολύτιμο αυτό έργο θερμώς σάς  ευχαριστούμε και διηνεκώς σας ευγνωμονούμε.

μαλαουι

Όμως, ευλογημένοι μου αδελφοί, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που αποστείλαμε, είναι ανάγκη να γίνουν έργα στατικής φύσεως στο κτιριακό συγκρότημα του Ιερού Ναού. Εκ των πολλών βροχοπτώσεων σε πολλά σημεία υπάρχει μεγάλη διάβρωση. Επίσης, χρειάζεται να γίνουν γύρω από τον Ναό έργα προστασίας από τα ρέοντα ύδατα. 

Να σας καταστήσω γνωστό ότι έχω την σκέψη, Θεού θέλοντος και με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β , να εγκαινιάσω όσο το δυνατόν συντομότερα τον Ιερό Ναό, που επί αρκετά έτη παραμένει ανεγκαινίαστος και εκεί να τελέσω τις χειροτονίες δύο νέων πρεσβυτέρων για τις ποιμαντικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ζόμπα.

Κάνω έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα της εν Χριστώ αγάπης σας, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και άμεσα να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία, δείγμα της καθίζησης που έχει αρχίσει.

μαλαουι

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στην πόλη Ζόμπα

Είθε να μας αξιώσει η άπειρη αγάπη του Θεού, εμάς τους ελαχίστους και αναξίους αυτής, να ακούσουμε εκείνη την φοβερά ημέρα της Κρίσεως το  «Δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου. Επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με…» (Ματθ. 25,34-35).

Όλα δε αυτά μπορούν να γίνουν  πραγματικότητα εντός του Πανδοχείου, που είναι η Εκκλησία του Χριστού. Όσοι, λοιπόν, συμβάλλουμε στο να λειτουργούν τα Πανδοχεία του Χριστού, θα συγκαταριθμούμεθα μετά των «μακαρίων και αοιδίμων κτητόρων», θα ελπίζουμε δε ότι θα εύρωμεν Χάριν μετά πάντων των ευαρεστησάντων τον Σωτήρα Κύριο Ιησού Χριστό, στον Οποίο ανήκει η δόξα και η τιμή και η προσκύνηση εις τους απεράντους αιώνας των αιώνων.

 

Μετά πολλής αγάπης και απείρου ευγνωμοσύνης,

 † Ο Μαλάουι Φώτιος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ