Επιλογή Σελίδας

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

25 Απρ, 2024 | Στηρίξτε μας

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να μπορούν οι άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, να μελετούν και να εφαρμόζουν τον Λόγο του Θεού.

Έτσι κι εμείς θέτουμε ως πρώτιστο μέλημά μας, να χτίζουμε και να λειτουργούμε σχολεία, όπου υπάρχει η δυνατότητα, για να διακονούμε τον παραπάνω σκοπό.

μαλαουι

Αδελφοί μου ευλογημένοι, εσείς που κατά τον μέγα Απόστολο των Εθνών Παύλο «καλών έργων προΐστασθαι οι πεπιστευκότες τω Θεώ» (Τιτ. 3,8), γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και πολλά έξοδα για την λειτουργία των Σχολείων. Εκτός της δημιουργίας κτιριακών εγκαταστάσεων και της συντήρησής τους, χρειαζόμαστε εξοπλισμό, βιβλία και άλλα πολλά, που καθημερινά ανακύπτουν.

Επομένως, προσκαλούμε και παρακαλούμε την αγάπη σας, πρώτον να μας έχετε στην προσευχή σας, διότι αυτό μας ενισχύει και δυναμώνει τον αγώνα μας και δεύτερον βοηθήστε όσο δύνασθε. Να είστε δε βέβαιοι ότι ο οβολός σας θα έχει αντίκρισμα εδώ για την νεολαία του Μαλάουι, η οποία αποτελεί το μέλλον αυτής της χώρας.

Εξαιτίας της φτώχειας υπάρχει εδώ μεγάλο ποσοστό αγραμμάτων. Όπως αντιλαμβάνεσθε, αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα πολλοί αδελφοί μας να εργάζονται για τα προς το ζην με πενιχρότατες αμοιβές και να στερούνται βασικών αγαθών για την διαβίωσή τους η να καταφεύγουν σε παραβατικές συμπεριφορές.

μαλαουι

Αυτές τις ημέρες επισκέφθηκα δύο από τα σχολεία μας, στο Λιλόνγκουε, την πρωτεύουσα του Μαλάουι, και διαπίστωσα  ιδίοις όμμασι τις πολλές τους ανάγκες. Δεν διαθέτουν τουαλέτες, οι αίθουσες δεν επαρκούν, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μέχρι και την φιάλη του Ιερού Ναού ως αίθουσα. Επίσης, στερούνται γραφείου για τους διδάσκοντες. 

Πριν τελειώσω αυτήν την, εν γενικαίς γραμμαίς, ενημέρωσή σας, θα ήθελα να υψώσω τα χωματένια μου χέρια, που όμως, χάριτι Θεού, τελούν τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και δίδουν «άφεσιν αμαρτιών και ζωήν την αιώνιον» και να αναφωνήσω από τα βάθη της αμαρτωλής μου καρδίας: «Θεέ και Κύριε των Δυνάμεων και πάσης Κτίσεως Δημιουργέ, εξαπόστειλον το Άγιόν Σου Πνεύμα και νύξον καρδίας ευπροσδέκτους», ώστε να δείξουν φιλάνθρωπα σπλάχνα στην παράκληση του ταπεινού και αμαρτωλού και αναξίου Επισκόπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Μαλάουι.

Μετά πολλής ευγνωμοσύνης και απείρων ευχών ασπάζομαι άπαντας εν φιλήματι Αγίω.

 † Ο Μαλάουι Φώτιος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ