Επιλογή Σελίδας

Πάσχα στην Γκόμα του Ανατολικού Κονγκό

1 Ιούν, 2021 | Τα νέα μας

Στην μακρινή Γκόμα του Ανατολικού Κονγκό με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας μας αξιωθήκαμε να εορτάσουμε με το μικρό μας ποίμνιο την Μεγάλη Εβδομάδα και την Αναστάσιμη ημέρα του Πάσχα, αποκομίζοντας μεγάλα πνευματικά οφέλη.
πασχα γκομα

Εκκλησιασμός την Κυριακή των Βαΐων

Οι κατανυκτικές ακολουθίες τελέστηκαν σε μία αίθουσα που μας παραχωρήθηκε, διότι στην πόλη αυτή δεν διαθέτουμε Ναό. Κάνουμε προσπάθεια να βρούμε ένα οικόπεδο για να χτίσουμε τον δικό μας Ναό. Προσευχόμαστε ο Κύριός μας να αναδείξει δωρητές, για να μπορεί κάποτε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
πασχα γκομα

Η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου την Μεγ. Τετάρτη

Όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε μέσα από πολλές δυσκολίες το έργο των κατηχήσεων. Οι Χριστιανοί μας, όταν ήρθα εδώ, ήταν πολύ λίγοι. Πολλές οικογένειες για χρόνια περίμεναν να κατηχηθούν και να βαπτιστούν. Σιγά-σιγά αρχίσαμε τις βαπτίσεις. Δεν θέλουμε να δεχθούμε στην Εκκλησία κατηχουμένους, που δεν είναι σωστά καταρτισμένοι για την πίστη μας.

πασχα γκομα

Από την ακολουθία της Σταυρώσεως την Μεγ. Πέμπτη

Πολλές φορές, κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, εξηγούσα στους Χριστιανούς μας αυτά που τελούσα. Έβλεπα τους ανθρώπους, πόσο συγκινούνταν με το Πάθος, την Σταύρωση και την Ταφή του Χριστού μας. 

Το βράδυ του Σαββάτου βγήκαμε όλοι μαζί έξω στον δρόμο, για να κάνουμε την Ανάσταση.

πασχα γκομα

Το ανθοστόλιστο κουβούκλιο του Επιταφίου

πασχα γκομα

Ανάσταση στην Γκόμα

βαπτισεις γκομα

Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκαν και οι βαπτίσεις.

Ευχόμεθα να μας αξιώσει ο Θεός και του χρόνου να εορτάσουμε τις Άγιες αυτές Ημέρες με περισσότερους πιστούς. Μαζί με τις ευχές μου δεχθείτε και την ευγνωμοσύνη μου για την οικονομική βοήθεια που μας αποστείλατε. Η αγάπη σας μας ενδυναμώνει να συνεχίζουμε το ιεραποστολικό έργο και να εδραιώνεται η Ορθόδοξη Εκκλησία στην μακρινή Γκόμα.
Χριστός Ανέστη,

π. Χαρίτων Μουσουνγκάι

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ