Επιλογή Σελίδας

Αυξάνεται το ποίμνιό μας στην Ανατολική Ιάβα

27 Μάι, 2021 | Τα νέα μας

Στα δεκαπέντε χρόνια διακονίας μου στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, πολλά είναι εκείνα τα μικρά και ασήμαντα γεγονότα που μας ενισχύουν και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο της Ιεραποστολής.

βαπτιση ιαβα

Η βάπτιση της Βαρβάρας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκουνούνγκ Γκενταγκάν

Στα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να τελέσουμε τη βάπτιση μιας κοπέλας από την πόλη Βandung της Δυτικής Ιάβας. Η Σεσίλια ήταν ρωμαιοκαθολική και οι γονείς της είναι άνθρωποι ευσεβείς. Σπούδασε σε ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο, ακολούθησε τον κλάδο της Χριστιανικής Παιδείας και της Ιεραποστολής και αποφοίτησε με καλούς βαθμούς.

Όταν ήταν στο Πανεπιστήμιο, γνωρίστηκε και αρραβωνιάστηκε με τον ενορίτη μας Κλήμη, που ήταν τότε προτεστάντης, και άρχισαν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εκκλησία και διδασκαλία. Διαβάζοντας κάποια άρθρα μας στην σελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας στο facebook, επικοινώνησαν μαζί μας και αποφάσισαν να μας γνωρίσουν. Η κατήχησή τους γινόταν αρχικά με βιντεοκλήσεις και κράτησε έναν χρόνο. Ως οδηγό χρησιμοποιούσαμε το κατανοητό και πολύ κατατοπιστικό βιβλίο «Η Ορθοδοξία μας» του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου και με βάση αυτό απαντούσαμε σε κάθε απορία τους.

βαπτιση ιαβα 1

Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…

Το περασμένο φθινόπωρο προηγήθηκε η βάπτιση του Κλήμη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκουνούνγκ Γκεντανγκάν (βλ. σχετικό άρθρο) και τον Φεβρουάριο ακολούθησε η βάπτιση της Σεσίλιας, που έλαβε το χριστιανικό όνομα Βαρβάρα.

μεταληψη ιαβα

Η μετάληψη της νεοφώτιστης Βαρβάρας

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Κύριο και Θεό μας να ευλογεί τους νεοφωτίστους αδελφούς μας και να φωτίζει τα διαβήματά τους στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Δοξάζουμε τον Πανάγαθο για όλες τις ευλογίες Του και για τη δική σας συμπαράσταση και στήριξη στην ταπεινή μας διακονία στην Ανατολική Ιάβα.

 Με αγάπη Χριστού 

 π. Τιμόθεος Τζόκο

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ