Επιλογή Σελίδας

Ας σταθούμε αρωγοί στην λειτουργία του νέου Σχολείου στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

22 Νοέ, 2021 | Στηρίξτε μας

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μετά από παρέλευση τριών ετών από την θεμελίωσή του από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην παραγκούπολη Κρου Mπέι της Φρητάουν, πρωτεύουσας της Σιέρρα Λεόνε, παρουσία της Δημάρχου της πόλης κ. Yvonne Aki-Sawer Obe καί της Υφυπουργού Παιδείας κ. Emily K. Gorgra.

Ο π. Λάζαρος αγιάζει το νερό πριν τις βαπτίσεις.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Κρου Μπέι της Σιέρρα Λεόνε

Η ανέγερση του εντυπωσιακού επιπέδου Σχολείου αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της πρόνοιας του πανάγαθου Θεού για τους εξαθλιωμένους κατοίκους του συνοικισμού, εφόσον αποτελεί πραγματικό θαύμα η συγκέντρωση των απαραίτητων κονδυλίων για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του απαιτητικού αυτού έργου. 

Το κτήριο έχει δεκατρείς (13) αίθουσες σε δύο ορόφους (επτά στο ισόγειο και έξι στον όροφο) για 350 περίπου μαθητές. Διαθέτει τάξη νηπιαγωγείου και γραφείο διδασκόντων. Στα νότια εκτείνεται ευρύ προαύλιο, που θα διαμορφωθεί σε δεύτερη φάση, και στα δυτικά θα ανεγερθεί ναός αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

σιερρα λεονε

Στιγμιότυπο από την ημέρα των εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου

Στον χώρο επίσης λειτουργούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες υγιεινής πέντε (5) σύγχρονες τουαλέτες (δύο για τα αγόρια, δύο για τα κορίτσια και μία για τους δασκάλους). Αν αναλογιστούμε ότι πουθενά στον συνοικισμό δεν υπάρχει ασφαλής τουαλέτα, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια σημασία τους για την υγεία των μαθητών. Αναλημματικός τοίχος, τέλος, ύψους 1,5 μ. κατά μήκος του ποταμού προστατεύει το σχολικό συγκρότημα από τις καταστροφικές υπερχειλίσεις του ποταμού την περίοδο των βροχών (Μάιο έως Οκτώβριο).

Οι κάτοικοι της παραγκούπολης, συγκινημένοι από την γενναιόδωρη προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη τους δοξάζοντας τον φιλεύσπλαχνο Θεό και ευχαριστώντας τους πάμπολλους δωρητές που με τον οβολό τους συνέβαλαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

σιερρα λεονε

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην τελετή των εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου

Ευχόμαστε ο Θεός να μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την στήριξη του Σχολείου καλύπτοντας τις λειτουργικές του δαπάνες και παρέχοντας καθημερινό συσσίτιο στα φτωχά αυτά παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να μεριμνήσουμε και για την ανέγερση του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώστε να έχουν οι μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν ελεύθερα την ορθόδοξη λειτουργική παράδοση.

κρου μπει

Πανοραμική άποψη τμήματος της παραγκούπολης

Ο Οργανισμός μας, ελπίζοντας στην άπειρη αγάπη και την αμέριστη στήριξη των φίλων και δωρητών του, θα συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια αυτή. Όσοι επιθυμείτε να σταθείτε αρωγοί στο έργο που επιτελείται στην Σιέρρα Λεόνε, μπορείτε να καταθέτετε ηλεκτρονικά την δωρεά σας στη σελίδα https://ierapostolos.gr/donate/.

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ