Επιλογή Σελίδας

Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

1 Μαρ, 2022 | Στηρίξτε μας

Η ιεραποστολική μας προσπάθεια στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας συνεχίζεται μέσα από πειρασμούς και πολλές δυσκολίες και επεκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση της χώρας.

Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με έναν παλιό ενορίτη μας, τον Νικηφόρο, που διαμένει με την οικογένειά του στην πόλη Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα της Νέας Γουινέας. Ο Νικηφόρος, ο οποίος εργάζεται στο Δημαρχείο της πόλης, είναι παντρεμένος με την Κατερίνα, καθηγήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Cendrawasih, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μπόρις (όνομα Ρώσου Αγίου) και την Σοφία.

Πριν λίγα χρόνια οι καλοί αυτοί χριστιανοί μας παραχώρησαν ένα οικόπεδο 2.300 τετραγωνικών μέτρων, δείγμα της μεγάλης αγάπης τους για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ωστόσο, η μεγάλη απόσταση από το Μοτζοκέρτο, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό μας Κέντρο, δεν μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά την Τζαγιαπούρα και έτσι το οικόπεδο εκείνο παραμένει αναξιοποίητο. Ελπίζουμε ότι στην επόμενη ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην περιοχή μας, θα γίνει το πρώτο βήμα για ένα μεγάλο άνοιγμα της Ορθοδοξίας μας στην Τζαγιαπούρα με την χειροτονία του Νικηφόρου και την ανέγερση ενός Ναού. 

ινδονησια

Στιγμιότυπο από την υπαίθρια βάπτιση του Μπόρις στην Τζαγιαπούρα το 2010

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιοχή Τροουουλάν, όπου βρίσκεται ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της επαρχίας Μοτζοκέρτο, διαθέτουμε ένα οικόπεδο 400 τετραγωνικών μέτρων πάνω σε κεντρικό δρόμο. Πρόθεσή μας είναι να ανεγείρουμε εκεί έναν Ιερό Ναό, αρκεί να βρεθούν φίλοι της Ιεραποστολής που θα συνδράμουν στην περάτωση του έργου.

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκουνούνγκ Γκενταγκάν σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στην διάνοιξη μίας γεώτρησης και στην κατασκευή ενός πηγαδιού στον προαύλιο χώρο του ιεραποστολικού μας κέντρου, το οποίο θα προμηθεύει πόσιμο νερό σε όλη την Ενορία. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά χάριτι Θεού ελπίζουμε ότι η επιθυμία μας θα γίνει πραγματικότητα.

 

Με αγάπη Χριστού,

π. Τιμόθεος Τζόκο

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ