Επιλογή Σελίδας

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

6 Ιούν, 2022 | Στηρίξτε μας

Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες μας,

Με την καρδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης χαράσσω τις γραμμές αυτού του γράμματος, ενθυμούμενος την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ταπεινή μας διακονία ο μακαριστός Γεώργιος Ασλανίδης, ιδρυτής του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και κατά σάρκαν αδελφός του μεγάλου μάρτυρος Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Αδελφοί μου, στην Ιερά Επισκοπή μας, εκτός των είκοσι μεγάλων κτιστών Ναών και των πρεσβυτερίων πλησίον αυτών, υπάρχουν άλλες τόσες περίπου αχυροκαλύβες στις οποίες επιτελείται όχι μόνο κατηχητικό έργο, αλλά και Θείες Λειτουργίες για την μετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Ζωής, την Θεία Ευχαριστία.

μαλαουι

Εξωτερική άποψη του Ιερού Ναού και του κωδωνοστασίου

Μάλιστα, στους Ιερείς μας αποστέλλεται μηνιαίο η διμηνιαίο πρόγραμμα για την τέλεση Θείων Λειτουργιών και σε αυτές. Όπως γνωρίζετε, το κέντρο της ιεραποστολικής προσπάθειας πρέπει να είναι η τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Επίσης, μεγάλο βάρος κατά την ενάσκηση της διακονίας μας έχουμε δώσει στην νεότητα, που αποτελεί το μέλλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της χώρας του Μαλάουι. Για τον σκοπό αυτό, εκτός των σχολείων, τα Σάββατα λειτουργούμε τα λεγόμενα Sunday Schools, ώστε τα παιδιά να προετοιμάζονται για την Θεία Λειτουργία της Κυριακής δεχόμενα επιπλέον τροφή εν είδει συσσιτίου.

μαλαουι

Το υπό διαμόρφωση εσωτερικό του Ιερού Ναού

Διακαής πόθος και προσευχή μας είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να έλθει η ευλογημένη ώρα που θα τελεσθούν τα θυρανοίξια και η πρώτη Θεία Λειτουργία. Οι ιθαγενείς αδελφοί μας με λαχτάρα και μεγάλη προσμονή αναμένουν την αποπεράτωση αυτού του έργου, το οποίο θα αποτελέσει ιεραποστολικό κέντρο μίας περιοχής που έχει ευοίωνες προοπτικές για άνθηση της Ιεραποστολής.

Κλίνουμε το γόνυ της ψυχής και του σώματος ενώπιον του Φιλανθρώπου Κυρίου μας και παρακαλούμε να δώσει την λύση σε αυτό το θέμα κατά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ένεκα της πανδημίας.

Ανοίγουμε τα χέρια μας και την καρδιά μας και ευλογούμε αυτόν η αυτούς, που θα γίνουν τα όργανα του Θεού, ώστε με την προσφορά των υπολοίπων χρημάτων να μας ωθήσουν στο να αλαλάξουμε: «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών, συ ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνος».

μαλαουι

Η κόγχη του Ιερού Βήματος

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που σας στέλνουμε, οι εργασίες που εκκρεμούν είναι:  η αποπεράτωση του κωδωνοστασίου, του βαπτιστηρίου και του Ιερού Βήματος, η κατασκευή των τσιμεντένιων καθισμάτων, η αγορά και η τοποθέτηση κουφωμάτων, η αγορά ιερών εικόνων και σκευών.

Δυστυχώς, όπως και στην πατρίδα μας, βρισκόμαστε σε περίοδο ανατίμησης όλων των αγαθών και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε.   

Ευελπιστούντες ότι ο Δωρεοδότης Κύριος και Θεός μας θα αποπερατώσει τον Ναό Του, ως γνωρίζει προς Δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του, ευχόμεθα σε όλους σας κάθε ευλογία παρ’ Αυτού, διατελούμε δε μετά πολλής εκτιμήσεως και τιμής εξιδιασμένης.

 

† Ὁ Μαλάουι Φώτιος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ