Επιλογή Σελίδας

Φιλανθρωπία στην Ανατολική Ιάβα

10 Ιαν, 2022 | Τα νέα μας

Με το τέλος των εορτών του Δωδεκαημέρου και μετά την τέλεση του Αγιασμού των Θεοφανείων αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε διανομή τροφίμων σε οικογένειες ενδεών την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου.

Η διανομή έγινε μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιεραποστολικού μας Κέντρου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Γκουνούνγκ Γκενταγκάν. Με την δική σας οικονομική βοήθεια αγοράσαμε 400 λίτρα λάδι, 2 τόνους ρύζι, 400 κιλά ζάχαρη και 300 κιλά ζυμαρικά, τα οποία διανείμαμε σε 200 φτωχές οικογένειες που ζουν γύρω από την Ενορία μας.

ιαβα

Ο π. Τιμόθεος κατά την ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα της Ιάβας ανήμερα των Θεοφανείων 

ιαβα

Προετοιμασία των δεμάτων τροφίμων στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μοτζοκέρτο

Η ικανοποίηση των ανθρώπων που βοηθήθηκαν ήταν μεγάλη, καθώς τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας επικρατεί μεγάλη ανεργία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία εξέφρασαν με τα εξής συγκινητικά λόγια: «Πού να βρούμε τέτοια ευκαιρία να πάρουμε δωρεάν τρόφιμα από το κράτος; Ας είναι καλά οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας, που μας βοήθησαν χωρίς να υπολογίζουν την διαφορά θρησκεύματος κάποιων από εμάς».

ιαβα

Καταγραφή των βοηθούμενων οικογενειών

ιαβα

Ο π. Τιμόθεος επιβλέπει τη διαδικασία της διανομής τροφίμων

Στη διαδικασία της διανομής συμμετείχαν εθελοντικά αρκετοί ενορίτες μας που με τη δική μας καθοδήγηση ανέλαβαν την συσκευασία και την παράδοση των τροφίμων στους ενδεείς, που προσήλθαν με τάξη στο προαύλιο του Ιερού Ναού τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και ακολουθώντας τις κυβερνητικές οδηγίες, που μας ανακοινώθηκαν με την παραχώρηση της σχετικής άδειας διανομής εκ μέρους των κρατικών αρχών.

ιαβα

Στη διαδικασία της διανομής συμμετείχαν εθελοντικά αρκετοί ενορίτες…

ιαβα

Κλείνοντας, σας μεταφέρω τις εόρτιες ευχές και τις ευχαριστίες όλων των Ενοριτών, καθώς και τους θερμούς χαιρετισμούς της πρεσβυτέρας Μαργαρίτας και του γιου μας Αλεξάνδρου. Εύχομαι ο Παντοδύναμος Θεός να χαριτώνει και να επευλογεί το έργο που επιτελείται από τον Ιεραποστολικό σας Σύνδεσμο με τη βοήθεια και τη στήριξη των δωρητών και ευεργετών σας. Καλή και ευλογημένη νέα χρόνια.

Μετ’ ευχών,

π. Τιμόθεος Τζόκο

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ