Επιλογή Σελίδας

Βαπτίσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας

17 Ιαν, 2022 | Τα νέα μας

Στην Ιεραποστολή παρόλο που οι δυσκολίες είναι αρκετές λόγω χρόνιων και άλυτων προβλημάτων και η αγωνία για την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι έκδηλη, έρχονται στιγμές, οι οποίες μας γεμίζουν ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση. Βλέπουμε με τα μάτια μας αισιόδοξα το μέλλον της Ορθοδοξίας εδώ στο Κονγκό.

Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας είναι καθοριστική, γιατί εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά το Ορθόδοξο φρόνημα των ανθρώπων, ζώντας ανάμεσα σε μία ποικιλία θρησκευτικών αντιθέσεων.

βαπτισεις κολουεζι

Πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο έξω από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Κολουέζι πριν τις βαπτίσεις

Έτσι, λοιπόν, με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι, τελέστηκε το μυστήριο του βαπτίσματος σε τριακόσιους σαράντα έξι (346) νεοφώτιστους Χριστιανούς διαφόρων ηλικιών.

βαπτισεις κολουεζι

Οι κατηχούμενοι και οι συγγενείς τους γύρω από το βαπτιστήριο

Το μυστήριο τέλεσαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, αλλά και οι Ιερείς των γύρω ενοριών, οι οποίοι έφεραν τους κατηχούμενους Χριστιανούς μας, που τους προετοίμαζαν όλο αυτό το διάστημα, για να προσέλθουν την συγκεκριμένη ημέρα στο μυστήριο του βαπτίσματος και να αναγεννηθούν πνευματικά.

βαπτισεις κολουεζι

Οι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Κατάνγκας αναγινώσκουν τις ευχές του Αγίου Βαπτίσματος

Κατά την διάρκεια του μυστηρίου, αισθανθήκαμε όλοι μας την πνευματική χαρά. Βλέπαμε στα πρόσωπα των νεοφώτιστων αδελφών μας, το θαύμα ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Καταλάβαμε ότι, το Φώς που έβγαινε μέσα από τα μάτια αυτών των ανθρώπων δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Θα τους ακολουθούσε στην αιωνιότητα.

βαπτισεις κολουεζι

Βαπτίζεται η δούλη του Θεού….

Μπορεί η πονεμένη γη της Αφρικής να στερήθηκε για αιώνες αυτό το μεγάλο δώρο, το ″Φως‶ του Χριστού, αλλά ήρθε η κατάλληλη στιγμή και έλαμψε. Έλαμψε, για να μπορέσουν να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί ότι, το μεγάλο αυτό μυστήριο του βαπτίσματος, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλήθεια, η οποία θα τους δείξει τον δρόμο της αιωνίου ζωής.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ