Επιλογή Σελίδας

Συνεχίζεται το ιεραποστολικό έργο στο Μαλάουι

6 Ιούν, 2022 | Στηρίξτε μας

Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες μας,

Με την καρδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης χαράσσω τις γραμμές αυτού του γράμματος, ενθυμούμενος την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ταπεινή μας διακονία ο μακαριστός Γεώργιος Ασλανίδης, ιδρυτής του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και κατά σάρκαν αδελφός του μεγάλου μάρτυρος Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Αδελφοί μου, στην Ιερά Επισκοπή μας, εκτός των είκοσι μεγάλων κτιστών Ναών και των πρεσβυτερίων πλησίον αυτών, υπάρχουν άλλες τόσες περίπου αχυροκαλύβες στις οποίες επιτελείται όχι μόνο κατηχητικό έργο, αλλά και Θείες Λειτουργίες για την μετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Ζωής, την Θεία Ευχαριστία.

μαλαουι

Εξωτερική άποψη του Ιερού Ναού και του κωδωνοστασίου

Μάλιστα, στους Ιερείς μας αποστέλλεται μηνιαίο η διμηνιαίο πρόγραμμα για την τέλεση Θείων Λειτουργιών και σε αυτές. Όπως γνωρίζετε, το κέντρο της ιεραποστολικής προσπάθειας πρέπει να είναι η τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Επίσης, μεγάλο βάρος κατά την ενάσκηση της διακονίας μας έχουμε δώσει στην νεότητα, που αποτελεί το μέλλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της χώρας του Μαλάουι. Για τον σκοπό αυτό, εκτός των σχολείων, τα Σάββατα λειτουργούμε τα λεγόμενα Sunday Schools, ώστε τα παιδιά να προετοιμάζονται για την Θεία Λειτουργία της Κυριακής δεχόμενα επιπλέον τροφή εν είδει συσσιτίου.

μαλαουι

Το υπό διαμόρφωση εσωτερικό του Ιερού Ναού

Διακαής πόθος και προσευχή μας είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να έλθει η ευλογημένη ώρα που θα τελεσθούν τα θυρανοίξια και η πρώτη Θεία Λειτουργία. Οι ιθαγενείς αδελφοί μας με λαχτάρα και μεγάλη προσμονή αναμένουν την αποπεράτωση αυτού του έργου, το οποίο θα αποτελέσει ιεραποστολικό κέντρο μίας περιοχής που έχει ευοίωνες προοπτικές για άνθηση της Ιεραποστολής.

Κλίνουμε το γόνυ της ψυχής και του σώματος ενώπιον του Φιλανθρώπου Κυρίου μας και παρακαλούμε να δώσει την λύση σε αυτό το θέμα κατά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ένεκα της πανδημίας.

Ανοίγουμε τα χέρια μας και την καρδιά μας και ευλογούμε αυτόν η αυτούς, που θα γίνουν τα όργανα του Θεού, ώστε με την προσφορά των υπολοίπων χρημάτων να μας ωθήσουν στο να αλαλάξουμε: «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών, συ ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνος».

μαλαουι

Η κόγχη του Ιερού Βήματος

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που σας στέλνουμε, οι εργασίες που εκκρεμούν είναι:  η αποπεράτωση του κωδωνοστασίου, του βαπτιστηρίου και του Ιερού Βήματος, η κατασκευή των τσιμεντένιων καθισμάτων, η αγορά και η τοποθέτηση κουφωμάτων, η αγορά ιερών εικόνων και σκευών.

Δυστυχώς, όπως και στην πατρίδα μας, βρισκόμαστε σε περίοδο ανατίμησης όλων των αγαθών και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε.   

Ευελπιστούντες ότι ο Δωρεοδότης Κύριος και Θεός μας θα αποπερατώσει τον Ναό Του, ως γνωρίζει προς Δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του, ευχόμεθα σε όλους σας κάθε ευλογία παρ’ Αυτού, διατελούμε δε μετά πολλής εκτιμήσεως και τιμής εξιδιασμένης.

 

† Ὁ Μαλάουι Φώτιος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Μια κιβωτός της Ορθοδοξίας στην Τανζανία

Το ενδιαφέρον των ιθαγενών της Μπουκόμπα για την Ορθοδοξία ξεκίνησε το 1962. Ένας Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτου, που δραστηριοποιείτο εμπορικά στην περιοχή, μετέδωσε την Ορθοδοξία σε ιθαγενείς που εργάζονταν στην επιχείρησή του. Μάλιστα,...

Διαβάστε Περισσότερα
Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Μία σταγόνα νερού, μία σταγόνα αγάπης…

Υπάρχουν παιδιά που δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, χωρίς να βαρυγκομούν και να δειλιάζουν μπροστά στον δυσανάλογο αγώνα ανάμεσα στην καθημερινή βιοπάλη και την παιδική ξεγνοιασιά των συνομηλίκων τους σε άλλες χώρες η ηπείρους. Όμως, το κυριότερο είναι ότι ψάχνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Ο ευαγγελισμός των Αφρικανών αδελφών μας

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να σας καταστήσουμε κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάνγκας και να ζητήσουμε ως επαίτες την στήριξη και την βοήθειά σας με απώτερο σκοπό την εξάπλωση του ευαγγελικού μηνύματος: «Πορευθέντες...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ