Επιλογή Σελίδας

Οι καμπάνες της Αφρικής

18 Μάι, 2023 | Στηρίξτε μας

«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!», φώναζε ο μεγάλος ιεραπόστολος της Αφρικής π. Χαρίτων Πνευματικάκης από την Κανάγκα του Κονγκό.

Χτυπάτε τις καμπάνες! Που σημαίνει, κηρύττετε τον Χριστό, διαδίδετε την Ορθοδοξία, βαπτίζετε ψυχές, κτίζετε ορθόδοξους Ναούς, υψώνετε καμπαναριά, χτυπάτε τις καμπάνες.

Χτυπάτε τις καμπάνες! Ξυπνήστε ιεραπόστολοι, κινηθείτε πόδια, συγκινηθείτε καρδιές, ανοίξτε στόματα.

Χτυπάτε τις καμπάνες! Φυτέψτε στις καρδιές των Αφρικανών τον Χριστό. Κάντε τους Αφρικανούς παιδιά του Θεού. Ελευθερώστε τους Αφρικανούς από την τυραννία της μαγείας, της αίρεσης και της πλάνης.

τανζανια

Ακόμα αντηχεί, σαν καμπάνα στα αυτιά μας, η φωνή του γέροντα ιεραποστόλου.

Καμπάνα, η φωνή του Θεού!

Καμπάνα, το κάλεσμα στην Εκκλησία!

Καμπάνα, ο μαγνήτης στην πίστη!

Η γλυκόλαλη καμπάνα είναι ξύπνημα και παρηγοριά για όλους τους Ορθοδόξους. Ριγούν και σταυροκοπιούνται στο άκουσμά της.

Αν είναι τόσο σημαντική η καμπάνα για όλους τους ορθόδοξους πιστούς, ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει για τους ορθόδοξους Αφρικανούς. Τους μαγεύει κυριολεκτικά και σκιρτούν στο άκουσμά της!

Που να βρεθεί όμως η καμπάνα στην Αφρική; Πως να φθάσει στις απομακρυσμένες Ενορίες και στις ζούγκλες;

τανζανια

Φωνάζουν οι Μουσουλμάνοι πέντε φορές την ημέρα, χτυπάνε οι πελώριες καμπάνες των Καθολικών και των Λουθηρανών, ουρλιάζουν με τα εκκωφαντικά μεγάφωνα οι Πεντηκοστιανοί, Αντβεντιστές κ.α.

Και οι Ορθόδοξοι; Χτυπάμε κι εμείς οι Ορθόδοξοι μια μικρή καμπανούλα με τις καθημερινές ακολουθίες και Λειτουργίες και προσπαθούμε να κάνουμε ζωντανή την παρουσία μας μέσα σε ένα αλλόθρησκο περιβάλλον. Κτυπάμε βέβαια καθημερινά στις πόρτες των καρδιών με την ιεραποστολή, αλλά και η καμπάνα κάνει την δουλειά της!

Είναι σπάνιο είδος οι ορθόδοξες καμπάνες στην Αφρική!

Οι περισσότεροι Ναοί δεν έχουν καμπάνες. Από τους εκατόν είκοσι χτισμένους ναούς στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας μόνο πέντε έχουν μια μικρή καμπάνα. Σε κάποιους μάλιστα Ιερούς Ναούς χτυπούν μια ζάντα αυτοκινήτου, που βγάζει κάποιον υπόκωφο ήχο…

τανζανια

Αγαπητοί μας αδελφοί, η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπα βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο οργάνωσής της και έχει ανάγκη της στήριξης όλων σας για την προμήθεια των αναγκαίων εκκλησιαστικών ειδών για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την διάδοση του Ευαγγελίου στον απέραντο χώρο τής Αφρικανικής ηπείρου.

 

Με αγάπη Χριστού

† Ο Μπουκόμπα Χρυστόστομος

τανζανια

Ανταποκρινόμενος στην αγωνία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» απευθύνει έκκληση στην αγάπη σας για την αγορά εκατόν είκοσι καμπανών για τους ναούς της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπα. Το κόστος για κάθε καμπάνα ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Ευελπιστούμε στην συνδρομή σας, ώστε το χαρμόσυνο χτύπημά τους να σηματοδοτήσει την διάδοση του μηνύματος της Αναστάσεως στην μικρή αυτή γωνιά της Αφρικής. Χριστός Ανέστη!

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ