Επιλογή Σελίδας

Προσβλέπουμε στην δική σας αγάπη!

14 Ιούν, 2023 | Στηρίξτε μας

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών μας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.
Πρόσφατα βιώσαμε το μυστήριο της μεταστροφής στην Ορθοδοξία ενός Προτεστάντη Πεντηκοστιανού πάστορα από την μακρινή περιοχή του Ντζόμπε, που βρίσκεται στα σύνορα με το Μαλάουι. Αισθανόμενος στην καρδιά του το κάλεσμα του Χριστού, ο άνθρωπος αυτός ζήτησε να κατηχηθεί, να γνωρίσει την ορθόδοξη πίστη και ζωή και να λάβει το Άγιο Βάπτισμα. Η βάπτισή του έλαβε χώρα στο βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας. Ο νεοφώτιστος έμεινε κοντά μας για αρκετό χρονικό διάστημα και συμμετείχε με πολύ ζήλο στις ιερές ακολουθίες και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που πραγματοποείται από τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Ιεράς Επισκοπής. Παρών σε όλες τις κατηχητικές συνάξεις, ρουφούσε σαν σφουγγάρι κάθε τι που άκουγε για την Ορθοδοξία και τους Αγίους μας και τώρα θα μεταφέρει ο ίδιος όσα έμαθε στους δικούς του ανθρώπους στην περιοχή του, ώστε η Ορθοδοξία να απλώσει τις ρίζες της και σ’ αυτή την γωνιά της Τανζανίας.
τανζανια

Θεία Λειτουργία σε αχυροκαλύβα

Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β´ ξεκινήσαμε τις εργασίες δημιουργίας ενός νέου Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη της Αρούσας. Με την δική σας βοήθεια ξεκινήσαμε εκεί την κατασκευή ενός τεράστιου αρδευτικού έργου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της Τεχνικής Σχολής και του Ιερού Ναού της Παναγίας, που πρόκειται να ανεγερθούν στον χώρο του Ιεραποστολικού Κέντρου. Η προσπάθεια αυτή φαντάζει τεράστια και ασήκωτη για τους ασθενείς μας ώμους. Η ανέγερση του Ναού της Παναγίας μας, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Αρούσας, απαιτεί πολλά χρήματα, τα οποία όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε μόνοι μας. Ξεκινούμε όμως με την ελπίδα μας στραμμένη στον Θεό και την Παναγία και προσβλέποντας στην δική σας αγάπη, η οποία παραμένει αμείωτη όλα τα χρόνια της εδώ διακονίας μας.
τανζανια

Ομαδικές βαπτίσεις στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι

Αυτή η αγάπη σας, άλλωστε, ταΐζει καθημερινά τα ορφανά μας στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι στην Ιρίνγκα. Το μόνιμο αυτό συσσίτιο μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα δίνουν δύναμη στα παιδάκια μας, για να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την υπόλοιπη ημέρα τους. Ενθυμούμαστε με πόση προσμονή ανέμενε ο μακαριστός αδελφός μας Γεώργιος Ασλανίδης τις φωτογραφίες με τα γλυκά του παιδάκια, τα ορφανά του, όπως τα αποκαλούσε. Επίσης, η μηνιαία σας οικονομική ενίσχυση στηρίζει την λειτουργία του Ορφανοτροφείου μας, την ασφαλή κιβωτό των παιδιών που διαμένουν σ’ αυτό.

τανζανια
Αγαπητοί μου αδελφοί, με την δική σας σταθερή βοήθεια προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο, την δίψα και την πείνα χιλιάδων ανθρώπων. Στην Αφρικανική ήπειρο η ποιμαντική διακονία του Πατριαρχείου μας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την φιλανθρωπική διακονία. Δεν μπορούμε να κηρύττουμε ότι «ο Θεός αγάπη εστί» (Ιωάν. 4,16) και τα έργα μας να μην συμφωνούν με τους λόγους μας. Δεν ήρθαμε να κηρύξουμε έναν Χριστό απόμακρο και απαθή από τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν, αλλά να μαρτυρήσουμε ότι ο Χριστός είναι παρών, δίπλα στις ανάγκες των παιδιών του.

Με απέραντη ευγνωμοσύνη και αγάπη Χριστού,

† Ο Αρούσας Αγαθόνικος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης  

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ