Επιλογή Σελίδας

Ευγνώμονες για την αγάπη σας

28 Νοέ, 2023 | Τα νέα μας

Αγαπητοί μας αδελφοί και συνοδοιπόροι,

 Πάλιν και πολλάκις ερχόμαστε ευγνώμονες, ως οφειλή δυσανάλογη των δυνατοτήτων μας και ως έκφραση αγάπης υπέρτερης της καρδιάς μας, δια μελάνης και χάρτου να καταγράψουμε τα όσα προσέφερε ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με την αμέριστη στήριξη των φίλων και δωρητών του.

τολιαρα

Με την συνδρομή τόσων και τόσων αφανών ηρώων ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτη και Σωφρονίου του Έσσεξ αποτελεί απτό λιμένα σωτηρίας και ορμητήριο εξάπλωσης του φαιδρού μηνύματος της Αναστάσεως στους εν σκια ακόμα ευρισκομένους αδελφούς.

Και επειδή η σωτηρία έχει ως προαπαιτούμενο την εν σώματι ύπαρξη, στους χώρους του Ιερού Καθεδρικού Ναού υλοποιήθηκε το κτήριο του Ορφανοτροφείου των Διδύμων, του καταφυγίου βρεφών από την τραγική κατάληξη εξ αιτίας των τοπικών δεισιδαιμονιών. Η έκταση του έργου και οι ανάγκες πολλές, η χάρη όμως του Κυρίου ως δρόσος περίσσεψε, στέλνοντας τα βήματά σας κοντά στην δική μας μοναχική πορεία.

τολιαρα

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτη και Σωφρονίου του Έσσεξ

Την ίδια ευλογία λάβαμε και στην ολοκλήρωση της Ιεράς Μονής του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Η μάνδρα του κτηριακού συγκροτήματος και ο εξοπλισμός των κελλιών και των αιθουσών αποτελούν την πρώτη μαγιά για την πνευματική άνδρωση νέων, οι οποίοι ως μιμητές του προτύπου των νεοφανών Αγιορειτών Αγίων ορμούν στην συσχέτιση με τον Θεό δια της ησυχίας.

Άλλωστε οι τρεις αυτοί Άγιοι αγιάζουν πλέον τον τόπο. Οι τρεις αυτοί Άγιοι τίθενται προστάτες του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Επισκοπής μας. Οι τρεις αυτοί Άγιοι οδήγησαν εσάς να πράξετε τόσα πολλά. Και αυτούς τους τρεις Αγίους παρακαλώ να γεμίζουν το διάβα σας με φως Χριστού έως τον παράδεισο.

τολιαρα

Το Καθολικό και τα κελλιά της Ιεράς Μονής του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Αναπέμπουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Κύριο και Θεό μας για να φωτίζει και να ευλογεί τους φίλους και δωρητές του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», ο οποίος στηρίζει και ενισχύει ποικιλότροπα την θεάρεστη πνευματική και κοινωνική μας προσπάθεια.

 

Μετ’ ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

 † Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ