Επιλογή Σελίδας

Κολυμβήθρες αναγεννήσεως

30 Αυγ, 2023 | Τα νέα μας

Χάριτι Θεού οι καρποί της ιεραποστολικής μας διακονίας στην Δυτική Τανζανία αρχίζουν να διαφαίνονται σταδιακά, χάρη στην δική σας αμέριστη συμπαράσταση και τις πολύτιμες δωρεές των δωρητών και ευεργετών του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».   

Τα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και οι ανάγκες ποικίλες, αλλά χάρη στην αγάπη και τις αγαθές προθέσεις των φίλων του έργου της Ιεραποστολής επιλύονται πολλά εξ αυτών και έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου στην ευρύτερη περιοχή της Μπουκόμπα.

Η ανταπόκριση του Συνδέσμου σας στις εκκλήσεις μας και η άμεση ευαισθητοποίηση όλων των δωρητών σας μας συγκίνησαν πραγματικά, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα επετεύχθη η συγκέντρωση μέρους των χρημάτων που απαιτούνταν για την κατασκευή κολυμβηθρών για τις Ενορίες της εκκλησιαστικής μας περιφέρειας.   

μπουκομπα

Επρόκειτο για μία βασική ανάγκη, η οποία διαπιστώθηκε από τον πρώτο καιρό που αναλάβαμε την διαποίμανση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας. Η έλλειψη κολυμβηθρών για τις βαπτίσεις των ενηλίκων αντιμετωπίστηκε αρχικά με την κατασκευή δύο μεγάλων βαρελιών σε σιδηρουργούς της Μπουκόμπας, ενός για την Ιερά Επισκοπή και ενός για την Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας, και κάθε φορά που απαιτείτο τα μεταφέραμε στις Ενορίες, ώστε το μυστήριο να τελείται ορθόδοξα και με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια.

Μάλιστα στην Ιερατική Σύναξη που είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο στην Μπουκόμπα με κεντρικό θέμα την κατήχηση και το βάπτισμα, θίχθηκε το θέμα της σωστής τέλεσης του μυστηρίου του Βαπτίσματος με την τριπλή κατάδυση και ανάδυση εις τύπον «της τριημέρου ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου».

μπουκομπα

Με την δική σας λοιπόν αρωγή, πριν από το Πάσχα που τελούμε τις προγραμματισμένες βαπτίσεις, οι πρώτες κολυμβήθρες παραδόθηκαν στις Ενορίες και σε αυτές θα αναγεννηθούν πλήθος ψυχών «δια του λουτρού της παλιγγενεσίας».

Αγαπητοί μας αδελφοί, με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης σας ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις για την αγάπη με την οποία περιβάλλετε  τις προσπάθειές μας να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη, ευχόμενοι ο Αναστάς Κύριος και Θεός μας να ευλογεί και να χαριτώνει εσάς και τις οικογένειές σας.

 

Μετ’ ευχών,

 † Ο Μπουκόμπας Χρυσόστομος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ