Επιλογή Σελίδας

Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…

7 Μαρ, 2024 | Τα νέα μας

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο και Θεό μας για τις ευλογίες και τις καθημερινές δωρεές Του, επικοινωνούμε μαζί σας για να μοιραστούμε την μεγάλη χαρά που λάβαμε με τις βαπτίσεις, τις οποίες τελέσαμε πρόσφατα στο Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο.

Πριν από έναν χρόνο, στο Σουλαουέσι, ένα από τα νησιά της Ινδονησίας, γνωρίσαμε έντεκα ανθρώπους που ζήτησαν να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. H κατήχησή τους διήρκησε δέκα περίπου μήνες και πραγματοποιείτο με τηλεδιάσκεψη μέσω του διαδικτύου, καθώς η απόσταση του Ιεραποστολικού μας Κλιμακίου στο Μοτζοκέρτο από το Μανάντο, την πρωτεύουσα της ινδονησιακής επαρχίας του Βόρειου Σουλαουέσι, είναι περίπου 2.250 χλμ. και μάλιστα απαιτείται να διασχίσεις και την θάλασσα με πλοίο.

Σκεφθείτε μόνο ότι ένα ζευγάρι κατηχουμένων που αποφάσισε να έρθει κοντά μας στο Μοτζοκέρτο για να βαπτιστεί, ταξίδευε πέντε ημέρες με αυτοκίνητο από την πόλη Μανάντο στο λιμάνι του Μακάσαρ και στην συνέχεια άλλες δύο ημέρες με πλοίο μέχρι την Σουραμπάγια. Παρά την μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν, τους χαροποίησε ιδιαίτερα η τελετή της βάπτισής τους στις 14 Ιουλίου.

ινδονησια

Οι δύο νεοφώτιστοι αδελφοί μας, που ήταν Προτεστάντες, έλαβαν τα χριστιανικά ονόματα Παρασκευάς-Δημοσθένης και Ευθυμία. Μετά από δεκαεπτά ημέρες αποφάσισαν να παντρευτούν ως Χριστιανοί και μάλιστα να τελέσουμε το μυστήριο του γάμου τους στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο  Γκουνούνγκ Γκενταγκάν. Αποφάσισαν μάλιστα να μείνουν στο Μοτζοκέρτο για τρεις μήνες, ώστε να βιώσουν την εκκλησιαστική ζωή και να μετέχουν καθημερινά στις ιερές ακολουθίες.

Ευχόμαστε ο Κύριός μας να τους χαρίζει ειρήνη και κάθε ευλογία για τον μεγάλο πόθο τους να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και να καταστούν μέλη Της. 

ινδονησια

Πρόσφατα τελέσαμε την βάπτιση ενός μουσουλμάνου, του Άλντο, που έλαβε το χριστιανικό όνομα Ευάγγελος. Ο νεοφώτιστος αδελφός μας, προέρχεται από φανατική μουσουλμανική οικογένεια και κατάγεται από την πόλη Πονορόγκο της Ανατολικής Ιάβας.

Η γνωριμία μας πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου και στην συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του τηλεφωνικά, καλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί τον Ναό μας, ώστε να αρχίσουμε τα μαθήματα κατήχησης με την βοήθεια του βιβλίου του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου. Η κατήχηση διήρκησε εννέα μήνες και η βάπτιση τελέστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2023 με ανάδοχο τον ενορίτη μας Παΐσιο Μπάγιου.  

ΟΕυαγγελος σήμερα παρακολουθεί μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, γιατί πρόκειται να μεταβεί στην Ιαπωνία, όπου θα εργαστεί σε μία εταιρεία παραγωγής και πώλησης υφασμάτων. Είθε ο Κύριός μας να τον κατευθύνει στην χριστιανική πλέον ζωή του και να του χαρίζει κάθε ευλογία. 

ινδονησια

Μεγάλη ήταν η χαρά μας και για την βάπτιση δύο νέων κατηχουμένων μας, του Νικολάου και της Αικατερίνης, που γνωρίστηκαν στα κατασκηνωτικά προγράμματα του Ιεραποστολικού μας Κλιμακίου, που πραγματοποιούνται ετησίως για την νεολαία μας.

Ο Νικόλαος και η Αικατερίνη ήταν Μεταρρυθμιστές (αίρεση του Προτεσταντισμού) και η κατήχησή τους πραγματοποιήθηκε σταδιακά μέσα από συζητήσεις που κάναμε για την δημιουργία του ανθρώπου, για την αγάπη του Θεού και φυσικά για την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας και την Ορθόδοξη πνευματικότητα.

Το μυστήριο της βάπτισης τελέστηκε στις 29 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης του Μποϊολάλι από τον π. Μεθόδιο Σρι Γκουνάρτζο. Είναι ο πρώτος Ναός του Ιεραποστολικού μας Κλιμακίου και υπέστη αρκετές ζημίες στον πρόσφατο σεισμό τον περασμένο Ιούλιο. Η ανακαίνισή του είναι επιτακτική ανάγκη και ευελπιστούμε στην δική σας στήριξη.   

Εύχεσθε και προσεύχεσθε, αδελφοί μας, για το μικρό μας ποίμνιο.

 

Με αγάπη Χριστού,

 π. Τιμόθεος Τζόκο

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Οι ανάγκες των σχολείων του Μαλάουι

Ως πολύτιμοι συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας εδώ εις το μακρινό Μαλάουι, θα ενθυμείσθε τους λόγους του μεγάλου Ιεραποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Δεν αρκεί να κτίζουμε μόνο Εκκλησίες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργούμε και σχολεία, ούτως ώστε να...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιεραποστολικές στιγμές

Ιεραποστολικές στιγμές

Η κάθε στιγμή στην διακονία της Ιεραποστολής σου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, όταν συναντάς φιλικά πρόσωπα η γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Άλλοτε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας, όταν με ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτήρι νερό προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στην λίμνη του Άλμπερτ στα ανατολικά σύνορα του Κονγκό με την Ουγκάντα. Με τους λιγοστούς Έλληνες που απέμειναν στον τόπο μας καθόμαστε στην βεράντα του αγαπητού μας αδελφού Δημήτρη και συζητούμε για το μέλλον της περιοχής αυτής που κάποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ