Επιλογή Σελίδας

Κολυμβήθρες αναγεννήσεως

30 Αυγ, 2023 | Τα νέα μας

Χάριτι Θεού οι καρποί της ιεραποστολικής μας διακονίας στην Δυτική Τανζανία αρχίζουν να διαφαίνονται σταδιακά, χάρη στην δική σας αμέριστη συμπαράσταση και τις πολύτιμες δωρεές των δωρητών και ευεργετών του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».   

Τα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και οι ανάγκες ποικίλες, αλλά χάρη στην αγάπη και τις αγαθές προθέσεις των φίλων του έργου της Ιεραποστολής επιλύονται πολλά εξ αυτών και έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου στην ευρύτερη περιοχή της Μπουκόμπα.

Η ανταπόκριση του Συνδέσμου σας στις εκκλήσεις μας και η άμεση ευαισθητοποίηση όλων των δωρητών σας μας συγκίνησαν πραγματικά, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα επετεύχθη η συγκέντρωση μέρους των χρημάτων που απαιτούνταν για την κατασκευή κολυμβηθρών για τις Ενορίες της εκκλησιαστικής μας περιφέρειας.   

μπουκομπα

Επρόκειτο για μία βασική ανάγκη, η οποία διαπιστώθηκε από τον πρώτο καιρό που αναλάβαμε την διαποίμανση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας. Η έλλειψη κολυμβηθρών για τις βαπτίσεις των ενηλίκων αντιμετωπίστηκε αρχικά με την κατασκευή δύο μεγάλων βαρελιών σε σιδηρουργούς της Μπουκόμπας, ενός για την Ιερά Επισκοπή και ενός για την Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας, και κάθε φορά που απαιτείτο τα μεταφέραμε στις Ενορίες, ώστε το μυστήριο να τελείται ορθόδοξα και με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια.

Μάλιστα στην Ιερατική Σύναξη που είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο στην Μπουκόμπα με κεντρικό θέμα την κατήχηση και το βάπτισμα, θίχθηκε το θέμα της σωστής τέλεσης του μυστηρίου του Βαπτίσματος με την τριπλή κατάδυση και ανάδυση εις τύπον «της τριημέρου ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου».

μπουκομπα

Με την δική σας λοιπόν αρωγή, πριν από το Πάσχα που τελούμε τις προγραμματισμένες βαπτίσεις, οι πρώτες κολυμβήθρες παραδόθηκαν στις Ενορίες και σε αυτές θα αναγεννηθούν πλήθος ψυχών «δια του λουτρού της παλιγγενεσίας».

Αγαπητοί μας αδελφοί, με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης σας ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις για την αγάπη με την οποία περιβάλλετε  τις προσπάθειές μας να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη, ευχόμενοι ο Αναστάς Κύριος και Θεός μας να ευλογεί και να χαριτώνει εσάς και τις οικογένειές σας.

 

Μετ’ ευχών,

 † Ο Μπουκόμπας Χρυσόστομος

Κοινοποίηση

Διαβάστε επίσης: 

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Επαίτες της δικής σας αγάπης

Με την χάρη του  Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β  καί την αγάπη του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου επιθυμούμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για το...

Διαβάστε Περισσότερα
Προσβλέπουμε στην δική σας αγάπη!

Προσβλέπουμε στην δική σας αγάπη!

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς των δραστηριοτήτων και των αναγκών μας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Πρόσφατα βιώσαμε το μυστήριο της μεταστροφής στην Ορθοδοξία ενός Προτεστάντη Πεντηκοστιανού πάστορα από την μακρινή...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι καμπάνες της Αφρικής

Οι καμπάνες της Αφρικής

«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!», φώναζε ο μεγάλος ιεραπόστολος της Αφρικής π. Χαρίτων Πνευματικάκης από την Κανάγκα του Κονγκό. Χτυπάτε τις καμπάνες! Που σημαίνει, κηρύττετε τον Χριστό, διαδίδετε την Ορθοδοξία, βαπτίζετε ψυχές, κτίζετε ορθόδοξους...

Διαβάστε Περισσότερα
Κάντε τη Δωρεά σας εδώ